Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Kendine has münhasır yapısı ile Elazığ mutfağı kendi içerisinde 1300 tane yemeği ve tatlıları barındırıyor”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “ Orta Asya, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarından beslenen saray yemeklerinin essiz tatları bünyesinde barındıran Elazığ mutfağına ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak"dedi.

GÜNDEM 21.11.2021 21:18:00 0
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Kendine has münhasır yapısı ile Elazığ mutfağı kendi içerisinde 1300 tane yemeği ve tatlıları barındırıyor”

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan “Sayın vali yardımcım, sayın milletvekillerim, belediye başkan yardımcım, değerli kurum müdürlerimiz, sivil toplum örgütlerinin başkanları, şehir dışından katılan misafirlerimiz, teşrif eden misafirlerimiz Elazığ gastronomi kültür ve turizm derneği tarafından düzenlenen ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 programına hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bu gün burada siz değerli misafirlerimize çok geniş bir yelpazenin küçük bir kısmını sunacağız. Ama şunu belirtmeliyim ki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehrin mutfağı kendine has tatları tanınırlık ve bilinirlik anlamında hepimizin ilgisini bekliyor. Ülkemizin her yeri ayrı bir güzelliğe sahip ve her yörenin lezzeti gastronomisi yerel tat ve lezzetleri çok kıymetli biz bu gün sizlerle birlikte farklı bir heyecan yaşıyoruz. İçişleri bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü Prodes Projesi ile hazırlanan Elazığ Gastro Elazığ lezzet şöleni 2021 programı ile sizlerin çok değerli katkılarıyla bugün Elazığ gastronomisinin kültürünü profesyonel ve bilimsel çalışmalar ile birlikte ulusal ve uluslararası alana taşıyacağız. Mutfak düzeni, sofra adabı, yemek zamanları yörede yetiştirilen meyvelerin saklanması mutfak aletleri özel günlere ait yemekleri, kendine has münhasır yapısı ile Elazığ mutfağı kendi içerisinde 1300 tane yemeği barındırmaktadır.  Bir derya gibi ülkemizde gastronomi alanında söz sahibi hocalarımız, gastronomi federasyon başkanları, ünlü şeflerimiz, ulusal ve yerel gazeteciler, gastronomi youtuberlar ile bu gün Elazığ’ımızın eşsiz tat ve lezzetlerini inceleyeceğimiz Orta Asya, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarından beslenen ve esinlenen saray yemeklerinin essiz tatları bünyesinde barındıran Elazığ mutfağına ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak için yapılan her çalışmayı çok değerli buluyor ve destekliyoruz. Bu duygu düşünceler ile bu projenin hazırlanmasında emeği olan tüm paydaşlara başta Elazığ Gastronomi Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran beye değerli eşi Mehtap Özer Seyran hanım efendiye, İlkay Gök hocama, Elazığ Belediyemize ve İçişleri Bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.