Elazığ Protokolü’nün Ankara Temasları

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi.

EKONOMİ 3.11.2023 17:00:00 0
Elazığ Protokolü’nün Ankara Temasları

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın başkanlığında toplantı düzenlendi.  Ticaret Borsası tarafından yürütülen Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi ile ilgili olarak arsa zeyli ve bütçe artırımı konuları ele alındı. Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek heyete sunum yaparak Ticaret Borsasının proje ile ilgili talepleri ve ilerde yapılması muhtemel ilave projeler ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı açıklamada; “Elazığ Hayvan Ürünleri TDİOSB içerisinde yer alan sanayi kuruluşlarımıza ham madde tedariği sağlayacak, ayrıca gelecekte oluşacak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek kapsamlı, modern, genişleyebilir ve verimli bir Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kurulması planlanmaktadır. Elazığ Ticaret Borsası Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde faaliyet gösteren bölgesel nitelikte bir borsadır. Dolayısıyla, Borsamızın faaliyet gösterdiği illerin yanı sıra Ağrı, Van ve Diyarbakır’da bulunan işletmeler projeden yararlanacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Elazığ Belediyesi olarak projeye ortak olduklarını, Ticaret Borsasının içinde oldukları ve öneri olarak getirdikleri her projenin hem destekçisi hem de takipçisi olacaklarını ifade etti.

AK parti Milletvekilli Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı ise, projede Borsa ve Belediyenin taleplerinin ilgili mercilere iletilmesi ve takibi noktasında iktidar milletvekilleri olarak her zaman gerekeni yapacaklarını belirttiler.