Elazığ OSB’de İplik Fabrikası Üretime Başladı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapma kararı alan ve kısa süre önce tamamlanan iplik fabrikası faaliyetlerine başladı.

EKONOMİ 1.03.2023 19:00:00 0
Elazığ OSB’de İplik Fabrikası Üretime Başladı

60 bin metrekare olan üzerinde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yatırım kararı alan iplik fabrikası inşa çalışmalarını tamamlayan üretime başladı. Tam kapasite ile üreteme geçtiğinde yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika ihracat ağırlıklı çalışıyor.
Kadın istihdamının ağırlık olarak sağlanacağını belirten Özel Fantezi İplik Firması Proje Müdürü Tümer Özefe, Yatırımın Elazığ’a kazandırılması noktasında desteklerinden dolayı Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ederek: “burada biz iplik üreterek boyayacağız. Yaklaşık faydalı alanı 45 bin metrekare, kapalı alanı 60 bin metrekare, kalıp alanı 75 bin metrekare olan bir yapı oluşturduk. Yaklaşık 600 kişi gibi bir istihdam oluşturacağız burada. Yaklaşık ayda 700 ton ila 1000 ton arası ürün üretmeyi düşünüyoruz. Elazığ bürokrasisi burada yatırım yapmamıza öncülük sağladı özellikle Metin Bulut bey bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Devamında diğer etapları yine Elazığ’da yapmayı düşünüyoruz.” Dedi.
İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Kökten’de eleman alımı için başvuruların devam ettiğini söyleyerek: “Elazığ’a böyle bir istihdam sağlandığı için gurur duyuyoruz. Gayet faydalı bir çalışma olacak. Çalışanlar içinde işsizlik düşecek. Talep çok alıyoruz. Yaklaşık %60 bayan çalıştırmayı düşünüyoruz yani bayanlarımız için güzel bir yatırım oldu burası.” Dedi.
Satın Alma Birimi Departmanı Sorumlusu Eray Nacar, Yatırımın Elazığ ticaretine katkı sağlayacağını belirterek: “satın almada görev yapıyorum baya bir talebimiz var Elazığ halkına ticaret olarak büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yatırım Elazığ için büyük bir katkı olacak.” İfadelerini kullandı.
Kar elde etmek amacıyla fabrikayı açmadıklarının altını çizen İşletme Müdürü Mustafa Uludağ, yatırımın bölge açısından sosyal bir proje olduğunu ifade ederek: “burada kurulan fabrika kesinlikle kar amaçlı değil tamamıyla bölge açısından sosyal proje olarak yapılandırıldı. Bu sosyal projede insan sağlığına ve yararına bir yatırım olarak geçiyor. Biz burada tamamen iplik üretimi yapıyoruz. Entegre bir tesisiz, boyahanesinden özel iplikleri, triko iplikleri, el örgü iplikleri, çorap iplikleri, dokuma iplikleri üretmekteyiz. Yaklaşık 600 çalışanımız olacak amacımız sadece kar amaçlı değil Elazığ ve Doğu bölgesine yararlı olup istihdam sağlamak amacıyla fabrikayı kurmuş bulunmaktayız.” Dedi.