ELAZIĞ OSB, ELAZIĞ’DAN DÜNYA’YA AÇILAN TİCARET KAPISIDIR

İşte! Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yaşar Demirel’in Ayışığı Gazetemize verdiği o özel röportaj…

GÜNDEM 9.06.2021 21:43:00 0
ELAZIĞ OSB, ELAZIĞ’DAN DÜNYA’YA  AÇILAN TİCARET KAPISIDIR

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yaşar Demirel, “Elazığ Organize Sanayi Bölgemiz, Başkanımız Suat Öztürk ve yönetimimiz sayesinde, Türkiye’ nin en hızlı gelişen organize sanayi bölgesi arasında yerini alırken, Dünya ticaret arenasında önemli yere sahip işletmeleri ve yenilikçi uygulamalarıyla ‘sanayi’ kavramını adeta yeniden ortaya koyuyor” dedi.

 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yaşar Demirel, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk ve yönetiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükumetin salgının olumsuz etkilerini asgariye indirecek politikaları sürat ve kararlılıkla devreye aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirtti ve içtenlikle samimi açıklamalarda bulundu. İşte! Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yaşar Demirel’in Ayışığı Gazetemize verdiği o özel röportaj…

ÜRETİM SEKTÖRÜNÜN YÜKSELEN SESİ!
Elazığ OSB’ nin Başkanımız Suat Öztürk ve yönetiminin OSB’nin gelişim sürecine ilişkin açıklama yapan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yaşar Demirel, ülke ekonomisine katkının geleceğe yatırım olduğunu kaydetti.
Müdür Demirel, “Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, bugün küreselleşme sonucu artan rekabet ortamı ve yarattığı yeni ekonomik fırsatlar nedeniyle ekonomik konjonktürün önemli bir bileşeni konumundadır. Yenilikçi ruhunu tüm uygulamalarına yansıtan Elazığ OSB, ekonomi platformunda göz ardı edilemeyecek bir öneme sahip hale gelmiştir” dedi.

 

DEMİREL: ELAZIĞ OSB BİR SABRIN ESERİDİR
Konuşmasının devamında Demirel, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkan ve yönetiminin hayallerine sürekli yeni yatırımcıları inandırarak yollarına devam ettiklerini belirtti ve ekledi:
“Kapatan firmalarımız yok. Aksine depremden sonra dört işletmemiz daha faaliyete başladı” dedi.

 

DEMİREL, İNANÇ VE KARARLILIĞIN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL OLAMAZ
Elazığ OSB’ nin geçmişinde oldukça zorlu süreçleri geride bıraktıklarını ifade eden Demirel, inanç ve kararlılığın önünde bir engel olmayacağının altını çizdi.
Demirel, sözlerine şöyle devam etti:Elazığ OSB Başkanımız ve yönetimi, zorlu süreçleri geride bırakırken, her zaman sermaye artırıcı önlem olarak inançlarını yanlarına aldı. Hep beraber güven ve kararlılık ile çözüm üretildi. Bu nedenle de Elazığ OSB’ nin tarihi, bir sabrın eseridir. Elazığ OSB’ye güvenen yatırımcılarımızla küçük ölçekli işletmelerin, orta ve büyük ölçekli firmalara dönüşebilmesi için başlayan Elazığ OSB hayalimiz, ortak amaç ve çıkarlar doğrultusunda becerilerini yükselterek, sürdürülebilirliğini ileriye taşımaktadır. Dolaysız olarak bu süreç aynı zamanda temel hedefimiz olan; ülke ekonomisine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

PANDEMİ: İHRACATCILARI ETKİLEMEDİ! DEPREM: İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRDİ
24 Ocak 2020 Elazığ Depreminden Organize Sanayi Bölgesinin çok fazla etkilenmediğini belirten Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel, “Elazığ OSB Başkanımız ve yönetimimizin çalışmaları ile 24 Ocak 2020 Elazığ Depremini yaşanmış olan olumsuzluklar, iş dünyasını etkilese de OSB’mize çok fazla yansımadı. Pandemi ihracatla uğraşan yatırımcılarımızı olumsuz etkilemesine rağmen deprem ise olumsuz etkilemedi.  Çünkü OSB’mizdeki yatırımcıların %70’ni inşaat sektörüne bağlı işletmeler oluşturduğundan bunların işlerinde yükseliş oldu” dedi.

“TEKSTİL YATIRIMI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Müdür Demirel; “Elazığ OSB Başkanımız ve yönetiminin önderliğinde, tekstil kent müracaatında bulunuldu. Fırat Kalkınma Ajansı’na da bu konuda proje sunmuştuk ve bu proje kabul edildi.  Şimdi 14 adet; bin ve bin 500 metrekarelik alana sahip konsept oluşturuluyor. Sadece 2 bin 500 kişi birden konfeksiyon alanında istihdam edilebilecek. Önümüzdeki yıl bitecek. Görüşme yapılan üç tekstil firması daha var. Yatırım gerçekleşirse yaklaşık 2 bin kişi de istihdam edilebilir. Tekstille ilgili girişimlerimiz devam edecek. Çünkü büyük tekstil firmalarının ilimize çekilmesi güzel bir ivme oluşturacak” dedi.
 

“BÜNYESİNDE ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ OLAN TEK OSB’YİZ!”***
Elazığ OSB’nin bünyesinde sağlık ve güvenlik birimi olan tek Organize Sanayi Bölgesi olduğunu vurgulayan Demirel; “Elazığ OSB Başkanımız ve yönetiminin çalışmaları ile OSB’mizin altyapısının güçlü olması yatırımcıları çekmemize olanak sağlıyor. Elazığ OSB’nin iki meslek lisesi ve bir tane meslek yüksekokulu var. Ayrıca lojistik merkezimiz var. Konferans salonları gibi sosyal donatıları olan bir yer. Yani altyapısı tamamlanmış bir yer. Türkiye’de bunları sağlayan OSB’ler arasında ilk ondayız. Hatta bazı konularda tekiz kendi bünyesinde ortak sağlık ve güvenlik birimi olan tek OSB’yiz. Altyapımıza güvenildiği için ilimize tekstil devleri gelerek yatırım yapmaktalar” dedi.

 

EKO-SANAYİ İLE DOĞAL YAŞAM KORUMA ALTINDA!
Sanayi platformunda çevreci uygulamalara yönelik hayata geçirdiği politikalarla dikkat çeken Elazığ OSB Başkanı ve yönetiminin konu üzerinden çalışmalarına yönelik Müdür Demirel, şu ifadeleri kullandı:
“Elazığ OSB olarak doğa uyumlu tasarımlar konusunda stratejik ve etkin yaklaşımlara sahibiz. Bu nedenle Elazığ OSB, doğayla uyumlu sürdürülebilir projelerine öncelik vermeyi tercih etmiş ve işletmelerinden önce yeşil alanlarını oluşturmuştur. Fabrikalarımızın ve binaların etrafı ağaçlarla çevrilmiştir. Ayrıca tüm sokak ve caddelerimiz yine ağaçlarla donatılmıştır.” dedi.

“SEKTÖR BLOĞUNUN ANA GÜCÜ HALİNE GELECEĞİZ”
Elazığ OSB Başkanımız ve yönetiminin başarılarını vurgulayan Müdür Demirel, “Organize Sanayi Bölgemizin kalkınmasını özümsemiş katılımcılarımız ve uzman kadrolarımız ile oluşturduğumuz bu ekonomik değeri, sektör bloğunun ‘ana gücü’ haline getirebilme amacındayız” sözleri ile gelecek planlarına işaret etti.  Müdür Demirel, sözlerini şöyle noktaladı:
“Elazığ OSB yönetimi olarak, gelmek istenilena bu nokta uzun soluklu bir yol olsa da başarılarımızın getirdiği inanç ve azim çalışmalarımıza ufuk açmaktadır ve içerisinden geçtiğimiz döneme ivme kazandırmaktadır. “Sanayileşmek en büyük milli davamızdır” sözleri ile üretimin önemine dikkat çeken Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan vefamızı ancak bu ekonomik güce sahip çıkarak ve ileriye taşıyarak gösterebileceğimizin bilincindeyiz. Her alanda modernizasyona uğramış günümüz dünyası bir ekonomik paylaşım savaşında iken, başlattığımız bu ‘üretim taarruzu’ omuzladığımız en kıymetli ve önemli değerdir. Çünkü Elazığ OSB tek başına bir ekonomik oluşum değil, üretimle gelen değişimin gücüdür.” dedi.