ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK ESNAF VE SANATKÂRLAR BİRLİĞİNE BAĞLI ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlarını, Elazığ Kültür Park’ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile ağırladı.

POLİTİKA 19.02.2022 13:15:00 0
ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK ESNAF VE SANATKÂRLAR BİRLİĞİNE BAĞLI ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğine bağlı Başkanlarına, Elazığ Kültür Park’ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek sorun ve çözüm noktasında istişare yapıp kamuoyuyla paylaştı.  Elazığ’da Esnaf Oda Başkanları ile yol yürümekten memnun olduklarına vurgu yapan Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Odalarımızın büyük bir kısmı seçimlerini yaptı. Bazı oda başkanlarımız güven tazelediler bazı oda başkanlarımız da yeniden seçildiler. Henüz seçimi yapılmamış iki oda başkanımız kaldı onlara da başarılar diliyorum. Biz STK’larla yol yürümeyi çok önemsiyoruz. Çünkü siz hepiniz kendinize bağlı kollarda çok önemli işler yapıyorsunuz. Benim seçilme sebebim Elazığ’ın sorunlarını giderebilmek. Amacım yukarıya taşıyabilmek ve çözüm bulabilmek. Sizlerin de kendi temsil ettiğiniz grupların sıkıntılarını iletmek ve çözüm bulmak. Dolayısıyla odalar ve STK’larla yol yürümek bizim için önemli. Sizler hem kendi gruplarınızın sıkıntılarını bize yansıtırken hem de işin doğrusu çözümde de bizim yol arkadaşımız oluyorsunuz” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK, “BENDE ELAZIĞ EVLADI OLARAK İSTERİM Kİ MADEN OCAKLARINI BİR ELAZIĞLI FİRMA YÖNETSİN”
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Maden ilçesindeki maden rezervleri ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ evladı olarak bende isterim. Maden İlçemizde ki maden ocaklarını, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meslek Örgütlerimiz işbirliğinde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU A.Ş. gibi bir Elazığlı firması yönetsin. Ancak hepimizin bildiği gibi bu bir ihale süreci. İhaleyi erteledik. İnşallah Elazığ’daki yatırımcılar olarak bu ihale şartlarını tamamlayarak gireriz. Hepimizin unutmaması gereken bir şey var ki önemli olan şudur; Türkiye’deki  en büyük rezerv alanlarından biri. Süreci doğru yönetmek, devamlılığını sağlamak ve benim için en önemlisi ise binlerce Elazığlı gencimizi, çocuğumuzu orada istihdam edebilmek. Bu yüzden biz ortak ve paydaşlarla bir araya gelerek görüşmelerimizi yapıyoruz. Sizlerden de ricam bu konuda el birliğiyle, hep birlikte hareket edersek Elazığ’a hem Türkiye’nin övüneceği bir yatırım aynı zamanda binlerce genç kardeşimize istihdam oluşturmuş oluruz. Bu Elazığ ve Türkiye için çok büyük bir kazançtır. ” dedi.

BAŞKAN CEMİL ERDEM, “MİLLETVEKİLİMİZ SERMİN HANIM’IN KAHVALTIYA DAVET ETMESİ BİZLERİ ONURLANDIRDI VE GURURLANDIRDI”
Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, “Milletvekilimiz Sermin Hanım kahvaltıya davet etmesi, bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Çok teşekkür ederiz. Sayın milletvekilimize sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi gündeme getirmek istiyoruz. Maden ilçesindeki maden rezervleri bizim için çok önemli. Sayın milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Maden sahasına talip çok adaylar ve holdingler olacaktır. Ama bizler diyoruz ki Elazığ’daki iş adamlarımız, durumları iyi olan esnaflarımız buradan hisse alsınlar. Ticaret odasında hisse alımları başladı. Şahsi olarak herkes müracaat edebiliyor. Elazığ’a yatırım yapılsın” dedi.

BAŞKAN CEMİL ERDEM, “AKARYAKIT, MAZOT VE BENZİNDE FİYAT ARTIŞINDA ÖNLEM ALINMALI”
Akaryakıt ürünlerinde indirimlerin yapılmasının şart olduğunu anlatan Başkan Erdem; “Akaryakıt, mazot ve benzinde çok büyük fiyat artışları oldu. Mazot 16 liraya çıktı. Biz minibüslere, şoför camiasına raiş veriyoruz. Neden raiş verdiniz, neden ücretleri arttırdınız? diyorlar... Neticede mazot litresi 7-8 liradan 16 liraya çıktı. Esnaflarımızı korumak durumdayız. Konuları titizlikle takip ettiğini biliyoruz ama milletvekilimizden ricamız sürekli fiyatların artışına acilen çözüm bulunmasıdır. Mazot, benzin, doğalgaz, elektrik fiyatlarında indirimlerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu sadece bizim meselemiz değil, tüm ülkenin meselesi. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuları ulaştırmanızı istiyoruz. Ayrıca, sanayi sitesi kooperatif kurulması noktasında ciddi bir çalışma var. Özellikle TOKİ’ler tarafından yaptırılan dükkânlar henüz teslim edilmedi.  Esnaflarımız bu konuda mağdur. Bu dükkânların teslim edilmesi konusunda da sizden yardım ve destek bekliyoruz. Sizden yardım ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK, “20 YILDA BİZ EKONOMİDE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK”
Sözlerini sürdüren Vekil Balık; “Enerji bakanımız bir açıklama yaptı. Esnafların üzerindeki enerji maliyetini yüzde 25 kadar bir indirime gidildi. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Ak Parti Belediyeleri suda yüzde 7’lik bir indirime gitti. Bütün dünya gıdada ulaşım sıkıntı çekerken biz bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Biz yaşanan ekonomik sürecin farkındayız. Ancak biz 20 yıllık iktidarlığımız boyunca vatandaşımızı küçük esnafımızı hiçbir zaman ekonomik baskının altında ezdirmedik. 20 yılda biz ekonomide çok güzel işler yaptık. Bundan sonra da yapacağımızdan emin olun. Bu zor günler geçici bir süredir. Hep birlikte el birliğiyle bu süreç atlatılacaktır. Hükümetimizin her ferdi başta cumhurbaşkanımız olmak üzere bu zamları, ekonomik sıkıntıları vatandaşa aksettirmemek için elinden gelen gayreti sarf ediyor. İlk defa asgari ücrette hükümetimiz döneminde bu kadar büyük zam yapıldı. Esnafımıza çeşitli ekonomik paketler açıklandı” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK, "YENİ BİR YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ"
Elazığ Esnaf ve Sanatkâr Oda Başkanlarıyla yol yürümekten memnun olduğunu aktaran Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ Esnaf ve Sanatkâr Oda başkanlarıma deprem sürecinde gösterdikleri çalışmalar ve destekler için çok teşekkür ederim. Zor bir süreç yaşadık. Hepiniz belirli bir kesimi temsil ediyorsunuz. Size gelen baskı ve taleplerin biz farkındayız. Siz o talepleri bize iletiyorsunuz ve bu sürecin bana göre en katkısı şu oldu; hep birlikte çalışılabildiğini, yol yürüyebildiğini odalarla siyasetin uyumlu gidilebildiğini biz bütün milletimize gösterdik. Yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. Deprem sürecini atlattık şimdi dükkânların teslim süreçleri var. İnsanları memnun etmek ve memnuniyeti en üst seviyeye taşımak gibi bir amacımız var. Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanlarımız ile birlikte yol yürümekten çok memnunum.2023 e kadar gidecek olan yeni sürecin,hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.