Elazığ Gastronomisine “Engel” Yok

Elazığ’da düzenlenen pasta yarışmasında engelli ve depremzede çocuklar doyasıya eğlendi. Bütün katılanların birinci seçildiği anlamlı yarışmada, çocuklar ödüllendirildi.

GÜNDEM 7.12.2023 15:46:00 0
Elazığ Gastronomisine “Engel” Yok

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından ortak hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteğiyle, AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Necati Çetinkaya'nın önderliğinde 'Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı' Projenin ikinci ayağı olarak engelli ve depremzede çocuklar için pasta yarışması düzenlendi.  Programa Elazığ Belediye Başkan yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Turizm ve Aşçılık Bölüm Başkanı , hocaları ve öğrencileri, Elit özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, Özel Telepati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Elazığ özel eğitim uygulama okulu, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Metin Fırat ve Guro Omari Firmasının Sahibi Üzeyir yılmaz katıldı.  Windyhill Otelde düzenlenen program büyük ilgi gördü.  Windyhill Otel'de düzenlenen yarışmaya çok sayıda çocuk katıldı.  Çocuklar hazırlanan Guro Omari'nin günümüze kadar yaşattığı Elazığ'ın Eskimeyen Pastalarından İğde Unu ile yapılmış kekleri süsleyerek birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Yarışma sonunda ise bütün katılan çocuklar birinci ilan edildi. Madalya ve ödüllerini alan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

 

Yürütülen projenin devam ettiğini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, ''Proje birkaç aşamadan oluşuyor. Bugün de özel bireylerimizin pasta yarışması ile etkinlik devam etmektedir. Hakikaten çok güzel bir ortam. Projemizin amacı Elazığ’ımızın her yönü ile dünyaya tanıtılmasıdır” dedi.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran ise ''Projenin ikinci ayağını yapıyoruz. Kurulduğumuzda verdiğim söz vardı. Biz hangi projeyi yaparsak yapalım, özel dostlarımıza hep birlikte yapacağız dedik. Bugün özel konularımızla birlikte pasta yarışması yapacağız. Onlara farklı bir heyecan ve gün yaşatmış olacağız. Her zaman ki sloganımız Elazığ gastronomisinde engel yok. Engelleri biz gönül gönle vererek hep birlikte aşacağız. Bugün Elazığ gastronomisi için güzel bir gün. Çocuklarımız burada cıvıl cıvıl. Onların yüzünden küçük bir tebessüm oluşturmanın peşindeyiz” diye konuştu.