Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, “Elazığ Gastro ilk toplantısında da vardım yine varım her etkinlikte de destek vermeye devam edeceğim”

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, “Elazığ’da Fodula, Açık ve Tandır Ekmeği Harput Saraylarından günümüze kadar ulaşmış özel saray ekmekleridir. Elazığ’da günümüze kadar ulaşmış bu kültür mahalle fırınlarında yaşatılmak

GÜNDEM 21.11.2021 20:57:00 0
Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, “Elazığ Gastro ilk toplantısında da vardım  yine varım her etkinlikte de destek vermeye devam edeceğim”

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak. 

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, şunları söyledi. “Harput mutfağı her medeniyetten yetiştirilen ürünlerin harmanlandığı eşsiz bir mutfağın, Osmanlı ve Türk Mutfağının oluşmasın da önemli  eşsiz bir kültürdür. Elazığ yüklü birikim zamana meydan okuyan kültürü ile zenginliği Türk kültürünün tamamıyla yaşandığı milli değerlerine temelden bağlı örfü ve adetini harmanlayıp kültürünü yaşayan ve bunun yanın da asırlara meydan okumuş mutfağının başında bulgur ve buğday bulunuyor. Elazığ’da Fodula Ekmek, Açık Ekmek ve Tandır Ekmeği Harput Saraylarından günümüze kadar ulaşmış özel saray ekmekleridir. Elazığ’da günümüze kadar ulaşmış bu kültür mahalle fırınlarımızda yaşatılmaktadır. Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 ile Elazığ Mutfak kültürünü tanıtmak için çıktığı yolda, ilk toplantıda da vardım yine varım her etkinlikte de destek vermeye devam edeceğim. Elazığ Gastroda tanıtımı için Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’a, yönetim kuruluna, Mehtap Özer Seyran hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.” dedi.