Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı Sona Erdi

Elazığ Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen 4. Kitap Fuarı’na, son gününde de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

GÜNDEM 5.11.2023 17:00:00 0
Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı Sona Erdi

Elazığ Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 4. Kitap Fuarına son gününde de binlerce ziyaretçi katılım gösterdi.

Elazığlıların dilediği kitaplara ulaşabildiği ve yüzlerce yayınevinin yer aldığı Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nda son günde de ulusal ve yerel şair-yazarların imza ve söyleşi programları yapıldı.

Bu kapsamda ulusal yazarlar İhsan Süreyya Sırma, Hatice Kübra Tongar ve Mecit Ömür Öztürk imza ve söyleşi programında okurlarıyla bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarını ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kitap fuarının Elazığ için önemli bir kazanım olduğunu söyleyerek devamının gelmesini temenni etti.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, kitap fuarına dokuz gün boyunca Elazığ dışında çevre illerden de yoğun bir ilgi gösterildiğini ifade etti. Bilginoğlu, “Hakikaten çok yoğun bir ilgi var özellikle sadece il fuarı olmadı artık bir anlamda bölge fuarı gibi şuanda. Komşu vilayetlerden de gelen oluyor ve bizzat bizlere böylesine güzel bir salonun olduğu için Sayın Belediye Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorlar. Zaten Elazığ insanımız ilim, irfan sahibi hem de kitabı seven bir insanımız var ve dolayısıyla dolu dolu günler geçirdi” dedi.

Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Özden Özen, Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi’nin Elazığ için oldukça önemli olduğunu ifade ederek Elazığlı vatandaşların kitap fuarına oldukça yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve kongre merkezi sorumlusu Murat Malkan, fuar için aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, Türkiye’nin en iyi kitap fuarlarından birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Malkan, “Böyle bir kitap fuarını hazırlamak uzun bir süreç gerektiriyor, 3-4 aylık bir süreç aldı çünkü tek tek bütün yayınevlerini, pazarlamasını, stantlarının oluşturulmasında belediyemizin şirketi olan gelecek fuarcılık üzerinden yaptık. Sağolsun Şahin Başkanımızın sunduğu imkanlar ile Türkiye’nin en güzel fuarını yapmak bize nasip oldu. Şahin Başkanımız her alanda duyarlılığını gösterdiği gibi bu alanda da gösterdi hangi talebimizle gittiysek ellerinden geldiğince belediyenin imkanları doğrultusunda karşıladılar hiç yok demediler. Türkiye’de de şuanla çok ciddi anlamında gelen yazarlar ve yayınevleri şunları söylüyor Türkiye’de başat noktada olan 3 tane kitap fuarından bahsedebiliyoruz bunlardan bir tanesi İstanbul TÜYAP şuanda gelenlerin tamamı bizim bu sene TÜYAP’tan daha iyi olduğumuz, cirolarının daha iyi olduğunu, ilgi ve kalabalığın daha iyi olduğunu söylüyorlar. Birçok yazarımız ve yayınevi sahibimiz Konya’dan ve Kocaeli’nden de daha iyi olduğumuzu söylüyorlar buda bizi mutlu ediyor. Elazığ şuanda Türkiye’de ilk 1, ilk 2, ilk 3 yani 4. Asla değil” dedi.