Elazığ Belediye Meclisi Oturumu İkinci Birleşiminde Önemli Kararlar Alındı

Elazığ Belediyesi Mart Ayı Meclis Oturumları ikinci birleşimde, şehrin su ihtiyacının karşılandığı pompa istasyonlarının elektrik ve cari borçlar için 50 milyon liralık kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi

POLİTİKA 3.03.2022 19:08:00 0
Elazığ Belediye Meclisi Oturumu İkinci Birleşiminde Önemli Kararlar Alındı

Elazığ Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumlarına ikinci birleşimle devam etti. Meclis Başkanlığını Aydın Kara’nın yaptığı oturumların ikinci birleşiminde gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Minibüslerin ve Ticari taksilerin; durak, güzergah, hat ve plaka sayılarının arttırılması veya eksiltilmesi ile ilgili yapılan çalışmaya katkı sunmak amacıyla hazırlanan teklif yazısı görüşüldü. Madde,Ulaşım ve ihtisas komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Büfe yetkisi Belediye Başkanı ve Encümenlerde

Büfe yerlerinin 5 yıl boyunca kiraya verilmesi için Belediye başkanına ve Belediye encümenine yetki verilmesi maddesi görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Yıkım işlemlerinin özel eğitim ve sertifikalarına sahip kişilerce yapılacak

Birleşimlerde ayrıca meydana gelen deprem sonrasında şehir merkezindeki ağır hasarlı binalar ile kentsel dönüşüm kapsamındaki binaların yıkılmasında bitişik nizamların zarar görmesi sonrasında yıkım işlemlerinin özel eğitim ve sertifikalarına sahip kişilerce modern yıkım tekniklerinin kullanılarak yapılmasıyla ilgili madde görüşüldü. Madde, oy birliği ile kabul edildi.

"Borçsuz bir belediye devretmeyi hedefliyoruz"

Elazığ Su ihtiyacını karşılayan pompa istasyonlarının elektrik faturalarının ve cari borçların ödenebilmesi için 60 ay vadeli 50 milyon liralık kredi kullanılması konusu görüşüldü. Meclis üyeleri görüş bildirirken, Başkan Aydın Kara:” Bize bırakılan borcu biz bırakmayacağız. Borçsuz bir belediye devretmeyi hedefliyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından, 50 milyon liralık kredi kullanılması ile ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.