Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ Belediyemiz Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 faaliyetinde uygulayıcısı ve paydaşı olarak her türlü desteği vermekteyiz”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, " Kültür ve sosyal bütün faaliyetleri yapan, uygulayıcısı ve paydaşı olan belediyemiz Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 her türlü desteği vermekte." dedi.

POLİTİKA 21.11.2021 21:35:00 0
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ Belediyemiz Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 faaliyetinde uygulayıcısı ve paydaşı olarak her türlü desteği vermekteyiz”

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak.
Elazığ’da, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi 2021”nin tanıtımı görkemli Elazığ Belediyesi mehter takımı ile başladı ve EFTUD Folklor ekibinin muhteşem Elazığ oyunları ile göz doldurdu.
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, şunları söyledi “Elâzığ’ımızı tanıtmaya gayret gösteren değerli misafirler hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın güzide mensupları hepinizi şahsım be belediyemiz adına saygıyla selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sayın başkanımız Şahin Şerifoğlularının yoğun temposu dolayısı ile buraya iştirak edemediler, bize borç olan selamları ve bu kıymetli toplantının çok değerli olduğunu ve hayırlara vesile olmasını sizlere ve haziruna selamlarını ilettiler bizde bu borcumuzu öncelikle ifade edelim. Her konuda olduğu gibi değerli başkanımız değerli hemşerilerimizin izlediği gibi Elazığ’ın çok önemli sorunlarına çözüm getiren projelere alt yapı üst yapı ve bütün sosyal, kültürel, sportif anlamdaki projelerine başlamış hakikaten de şu anda burada da iyi ki bu projeler başlamış ve bitmiş. Biten projeler ile Elâzığ’ımızın daha yaşanabilir bir şehir olmasının yanı sıra kültürel anlamda da bu tip faaliyetlerin özellikle bu değerlerimizin çok iyi tanıtılmasına faydalı olacak projeler olduğunu gördüm. Evet 11 başlıkta 100 proje kapsamında Elazığ Belediye Başkanımızın yapmış olduğu özellikle kültürel faaliyetler içerisinde Harput ta yaptığı yatırımlar projeler devam ediyor ve bunların içinde özellikle çok değerli olan hocamızın da bildiği gastronominin şehrimize katacağı kıymetli ifadelerinden sonra iyi ki bu projede başlatılmış. Gastronomi müzesi projesi ile çok hızlı bir şekilde tamamlanıp inşallah bu noktada da kalkınma ajansı ile iş birliğimizde söz konusu. İnşallah önümüzdeki yıl şu anda devam eden Harput musikisi müzesinin yanında gastronomi müzesini açacağımıza inancımız tamdır. Bu konuda hakikaten özveri ve vizyonuyla bu hizmetleri kazandıracağı için bizlerde Şahin başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Dermek Başkanımız Harun Seyran ve Mehtap Özer Seyran hanımefendinin başkanımızla görüştükten sonra bize verdikleri talimatlar doğrultusun da bizde bu noktada ne gerekiyorsa kültür ve sosyal bütün faaliyetleri yapan, uygulayıcısı ve paydaşı olan belediyemiz bu faaliyette her türlü desteği vermekte. Bizlerde bu çalışmayı bu şenliği Elazığ’ımızın çok önemli yemek kültürünü buradan tüm Türkiye’ye tanıtacak bu günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’a, yönetim kuruluna, Mehtap Özer Seyran hanımefendiye, Elazığ belediyesi kültür komisyonu gastronomi ve kültür başlığı altındaki komisyonda görev yapan Milad Erdoğmuş beyefendi ye teşekkür ediyor herkese saygılar sunuyorum.” dedi.