Ebubekir Irmak’tan, vizyon projeler

Yeniden Refah Partisi Sivrice Belediye Başkan adayı Ebubekir Irmak, 31 Mart seçimleri sonrası Sivrice için hazırladığı projelerini kamuoyuyla paylaştı.

POLİTİKA 29.02.2024 20:11:00 0
Ebubekir Irmak’tan, vizyon projeler

ADİL VE ŞEFFAF BİR YÖNETİM

Belediyemizin tüm gelir giderleri belirli periyodlarla kamuoyuna sunulacak ve yönetim anlayışı tamamen liyakat anlayışına göre olacaktır.

İstişare kültürüne önem vereceğiz. Vatandaşlarımızla daima iç içe olmanın yanı sıra, belirlenen günlerde ilçe halkımız ile birlikte toplantılar yapacağız. Bu sayede yapılacak işler ve kararları tüm halkımız ile birlikte almış olacağız.

 

ALT YAPI PROJELERİ

Kanalizasyon ve temiz su hatları yenilenecek. Yağmur suyu ve taşkınların önüne geçmek için altyapı çalışmaları yapılacak.

 

TERTEMİZ BİR HAZAR GÖLÜ

Göle akan atık suların kesilmesini sağlayarak, Hazar Gölü’nün tekrar Mavi Bayrağa kavuşması için gerekli tedbirler alınacak.

Başta Sanayi Mahallemiz olmak üzere ilçemizde eksik kalan doğalgaz yatırımlarının bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız.

 

YENİ İMAR PLANI VE KENTLEŞME PROJELERİ

2014-2019 yılları arasında çalışmalarına başladığımız Sivrice İmar Planı’nı depremden sonra tekrar şekillenen ilçemizin tarihi ve turizmine göre tekrar şekillendireceğiz. Yeşili ve maviyi koruyarak oluşturacağımız yeni alanlarda şehircilik ve kentleşme anlamında örnek bir belediye olacağız.

Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm Hizmetleri’nin bir an önce daha modern ve ilçe halkımızın standartlarına göre şekillenmesini sağlayacağız.

Belirlenecek yeni alanları imara açıp, çarpık kentleşmenin ve kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz.

Yeni imara açılan bölgelerin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını kent estetiğine ve teknik kurallara bağlı olarak şehir plancılarıyla ortak hareket edeceğiz.

Oluşturulan yeni imar planlarına göre sadece konut alanı değil, ilçemizi yeni ticarethaneler ve işletmeler ile donatacağız. Bu sayede ilçe ekonomimize kazandıracağımız diğer istihdam projelerinin sonucunda şehrimize gelen yatırımcılara alan açmış olacağız.

Oluşturacağımız iki farklı otel ve misafirhane projelerini yeni imar bölgelerimize kazandırıp geniş ve ferah bir şehirleşme modeli sağlayacağız.

 

ULAŞIM PROJELERİ

Belediye otobüsleri yenilenerek vatandaşlarımızın daha konforlu ve güven içinde seyahat etmelerini sağlayacağız.

Gün içinde mesai bitiş saatleri, okul çıkışı, iftar saati gibi yoğun olan zaman dilimlerinde ve özel günler için ek otobüs seferleri ya da yüksek kapasiteli otobüs seferleri düzenlenecek.

Elazığ merkezde çalışanlar için geç saatlerde yaşanan ulaşım sıkıntısı çözüme kavuşturulacak.

Lojmanlar ile merkez arasında öğrenci seferlerini ve toplu ulaşım seferlerini başlatacağız.

 

ÜST YAPI PROJELERİ 

Şehir içi yollar ve kaldırımlar da düzenlemeler yapılarak, sıcak asfalt ile şehir içi yollarımız karayolları standartlarına uygun hale getirilecek.

Açık ve Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra Sivrice Kültür Park projesini hayata geçireceğiz. Kültür Park bünyesinde açık ve kapalı işletmeler, mescid, WC, yürüyüş alanları, dinlenme alanları, kamelyalar, engelli parkı, geri dönüşüm parkı ve küçük hayvanat bahçesi gibi birçok sosyal donatıya sahip olacak.

Yeşil Alan ve parkları çoğaltacağız. Çocuk oyun alanları, spor aletleri ve yürüyüş alanları ile kent estetiği ve insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusun da en güzel bir şekilde dizayn edilecek.

İlçe girişi başta olmak üzere, Elazığ-Diyarbakır yol ayrımından başlayarak ilçe merkezimize kadar  estetik yapılara sahip aydınlatma direkleri ile ilçemizin güzel görünmesini sağlayacağız.

Yeni otobüs durakları, yeni sokak ve cadde tabelaları ile ilçe girişinde uygulayacağımız ‘’İlçe Giriş Tabela Uygulaması’’ ile kent estetiğine uygun modern çalışmalar yapacağız.

Elazığ-Diyarbakır yolundan ilçeye giriş kavşağının yenilenmesini sağlayıp, ilçemize girişleri teşvik etmiş olacağız.

Kıyı şeridi boyunca özellikle ‘’Martı Adası’’ bölgesinde yoğun olacak şekilde suyun üstüne dekoratif aydınlatma projemizle Hazar Gölü’nün eşsiz doğal güzelliğini günün her saati insanlarımızın görmesini sağlayacağız. Bu projemiz Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerinde seyahat eden vatandaşlarımızın Sivrice kıyı şeridini daha güzel görmesini sağlayacak.

Batman Kampı üstünde ki alana devasal Türk Bayrağı çizim yapılarak, Elazığ-diyarbakır yolundan geçen herkesin bu görüntüyle gurur duyacağı bir manzara oluşturacağız.

 

TEMİZLİK PROJELERİ

Belediyemiz bünyesine yeni çöp ve temizlik araçları alıp, araç filomuzu güçlendireceğiz.

Çöp konteynerlerini kent estetiğine uygun hale getirip, kötü koku vb olumsuz durumların önüne geçeceğiz.

Oluşabilecek çöp dağlarının önüne geçip, Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdaresi ile oluşturacağımız protokoller neticesinde çöpleri geri dönüşüm merkezlerine göndereceğiz.

Kavşaktan itibaren yol boyu ve sahil şeridi boyunca uzanan kıyılarda düzenli olarak temizlik uygulamalarını gerçekleştireceğiz. 

 

TURİZM YATIRIMLARI

İlçemiz iki büyük turizm potansiyelinin tam ortasında bulunmaktadır. Biz biliyoruz ki Sivrice’nin kalkınmasının en büyük sac ayağı turizm sayesinde olacaktır. Yerli ve yabancı turistin şehrimize katacağı değerle ilçe ekonomimiz yılın her mevsimi canlılığını koruyacaktır. 

Öncelikli olarak Hazar Baba Kayak Merkezi’ni yeni yatırımlarla destekleyip, Sivrice’mizi kış turizminde önemli bir yere getireceğiz. 

Hazar Baba Kayak Merkezi’nde ‘’Yüksek İrtifa Spor Kompleksi’’ yapacağız.

İlçe merkezinden Hazar Baba Kayak Merkezi Spor Kompleksi’ne kadar Teleferik projesini hayata geçireceğiz.

Atıl durumda bulunan kamu işletmelerini belediyemize kazandırıp, belediyemiz tarafından işletmelerini sağlayacağız. Bu sayede belediyemize ve ilçemize katma değer sağlayacağız.

Belirlenecek lokasyonlar da otel ve misafirhane gibi konaklama ihtiyacını karşılayacak, bungalov yapılar inşa edeceğiz.

2014-2019 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz festivallerin devamlılığını sağlayıp, yeni festival ve şenlikleri ilçemize ve Elazığ’ımıza kazandıracağız.

Batık şehrin sadece ilçemiz adına bir turizm merkezi olması için değil, ülke turizmine kazandırılmasını sağlayacağız. 

Geçmişte TCDD tarafından yapılan Elazığ –Diyarbakır arası Mavi Tren turunu yeniden canlandıracağız.

Kürk-Gezin istasyonları arası turizm amaçlı tren seferleri düzenleyeceğiz.

Gölün hemen yanı başında ‘’Açık Hava Sineması’’ projemiz ile Türkiye geneli yapılmamış olan bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu projemizde hem nostaljik olarak eski sinema oturma düzeni olacak hem de ilçe dışından gelecek olanlar için ‘’Arabalı Açık Hava Sineması’’ alanı oluşturacağız.

Lokasyon olarak doğa ve tabiatın en güzeline sahip ilçemizde son yıllarda popülaritesi hızla artan Karavan Turizmi için Karavan Park Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu sayede ailece ilçemize gelen turistler için güvenli ve hayati ihtiyaçlarını sağlayabilecek açık mekanlarda, uzun soluklu misafirlerimiz olmasını sağlayacağız.

Ülke geneli dağıtımı olacak şekilde belirli periyotlarda çıkaracağımız Sivrice Kent Rehberi ile ilçemizin tarihi ve turistik anlamda zenginliklerini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Ayrıca bu bültenimiz şeffaf yönetim anlayışımızın bir yadsıması olacak ve belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar ile gelir giderleri kamuoyuyla paylaşılacak.

Hobi Bahçeleri ile ilçe dışından gelen turistlerin ilçemize devamlı gelmelerini ya da konaklamalarına sebebiyet verecek aktiviteler içinde olmaları sağlanacak.

 

YATIRIM VE İSTİHDAM PROJELERİ

Belediyemiz bünyesinde Afet ve Su Altı Acil Müdahale Müdürlüğü’nü kuracağız. İlçemizi Türkiye’nin her yerinden Afet ve Acil durum ekiplerinin gelip konaklayacağı ve eğitim alacakları bir Açıkhava tesisine çevireceğiz.  Bu projemiz ile ülke genelinde faaliyet gösteren Kamu kurumları, itfaiye ekipleri, sivil ya da askeri su altı ekipleri, afet yönetmelikleri olan dernek ve sivil toplum kuruluşları ile ülke genelinde bir ilk olacak projemizi, Belediyemiz de Müdürlük üst derecesinde faaliyete geçireceğiz.

Yapılacak otel ve misafirhaneler ile adeta spor kulüplerinin kamp yaptığı şehirler gibi ülkenin her yerinden bu anlamda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ilçemize gelip kamp ve eğitim faaliyetlerini yürütecekler.  Bu projemizi belediyemiz bünyesinde oluşturacağımız ekipler ile yapıp, gençlerimize istihdam ve ilçe ekonomimize kazanç sağlayacağız.

Afet Yüksek Teknolojileri alt birimi ile eğitim için gelen kursiyerlere, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında şimdiden başlattığımız projemiz dahilinde yüksek teknoloji ekipman desteği sağlayacağız.

Deprem bölgelerine hızla müdahale edecek tüm ekipleri ilçemizde ağırlayacak ve buradan afet yaşanan bölgelere ulaşmalarını sağlayacağız. Bu konuda Sivrice ilçemiz önemli bir üs haline gelecek.

 

HAZAR GÖLÜ AÇIK VE KAPALI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bugüne kadar gölün bize sağlamış olduğu sadece yaz aylarında suya girebilme imkânı bu projemiz ile son bulacak. Yine Afet ve Su Altı Acil Müdahale Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturacağımız açık ve kapalı yüzme havuzu ile artık 4 mevsim su sporlarının yapılacağı ve müsabakaların düzenlenebileceği bir hale geleceğiz. Ayrıca yine burada askeri ve sivil su altı arama kurtarma ekiplerinin, dalgıçların ve su altı turizmi ile ilgilenen bireysel ve kurumsal firmaların eğitim ve kamp alanlarını oluşturup, ilçemizi bu anlamda tüm Türkiye genelinde tercih edilen bir marka şehir haline getireceğiz.

 

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ İLE 365 GÜN SİVRİCE

Yapılan tesisleri, yıllık turizm yatırımlarını, yaz ve kış turizm planlamalarını, afet ve su altı arama kurtarma tesislerini, otel ve misafirhane işletmelerini, özel ve tüzel kişilerin işletmelerini, sağlık turizmi ile tarımsal ve doğa sporları üzerine yapılan turizm faaliyetlerini koordine etmek ve 365 gün boyunca sürdürülebilirliğini sağlamak için yine belediyemiz bünyesinde kuracağımız bir başka müdürlüğümüz olan Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü faaliyete geçireceğiz. 

İki ayrı müdürlük ve onlarca planı ve projeyi içinde bulundurması sebebiyle ilçe halkımıza iş ve istihdam anlamında çok büyük katkılar sunacak. Aynı zamanda esnafımıza, vatandaşımıza ve belediyemize ekonomik anlamda büyük katma değerler sağlayacaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projemiz ile ilçemize ‘’Sağlık Turizm’’ yatırımlarının gelmesini sağlayacağız.

Elazığ genelinde marka haline gelmiş olan ama hak ettiği kurumsallığı bir türlü yakalayamayan Karaçalı Suyu’nu endüstriyel bir marka haline getireceğiz. Oluşturacağımız kaynak suyu ve paketleme tesisi ile Karaçalı Suyu’nu tüm Türkiye’ye pazarlayacağız.

Geçtiğimiz dönemde oluşturduğumuz Güneş Enerjisi Santrali’ne ek olarak yüksek Kw elektrik üreteceğimiz yeni bir santral daha kuracağız. Bu sayede hem tesislerimizin elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak hem de şehir içme suyu maliyetlerini düşürerek vatandaşımızın daha düşük ücretler ödemesini sağlayacağız.

Son yıllarda oldukça popüler olan tıbbi ve aromatik bitkileri (lavanta, kekik vb.) belediye bünyesinde oluşturduğumuz Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz üzerinden kurulacak ekipler ile tarımsal faaliyetler ve doğa turizmine katkı sağlayacağı bir yapı haline getireceğiz. Pazar payının çok yüksek olduğu bu bitkilerin ekilip, yetiştirilmesi ve sonrasında pazarlanması anlamında istihdama yönelik çalışmalar yapacağız.

Özellikle güzel sanatlar ve oyun endüstrisinde tüketilen ve Sivrice’mizde en kaliteli halinin bulunduğu seramik, çömlek ve kırtasiye sektörünün çokça kullandığı doğal çamur olan çömlekçi kil’ini endüstriyel bir hale getirip, paketlemesi ve satışıyla ilgili istihdam alanları sağlayacağız. Sivrice’mizin bu doğal kaynağının tüm Türiye’de tanınmasını sağlayacağız.

 

KADINLARIMIZ BİZİM BAŞIMIZIN TACI

Kadınlarımıza yönelik hazırladığımız birçok proje ile kadınlarımız hem ilçe ekonomisine katkı sağlayacak hem de ev ekonomilerini canlandıracak.

İlçemize kuracağımız tekstil atölyesi ile kadınlarımızın istihdamına katkı sağlayacağız.

Kadın kooperatifleri kurarak, burada yöresel ürünlerimizin imalatı ve satışını sağlayacağız. Ayrıca yöresel ürünlerimize dünyanın her yerinden ulaşılabilmesi için kadın kooperatifimizi e-ticaret portallarının teknolojik alt yapısıyla donatacağız. 

Kadın Yaşam Merkezi’ni kurarak sosyal alanlar ile kurs merkezleri oluşturacağız. Bu sayede genç kızlarımıza yönelik dikiş-nakış kursları, el sanatları kursları, müzik aletleri kursları ile bilgisayar ve yabancı dil kursları gibi eğitici kurs merkezleri kadınlarımıza ücretsiz hizmet verecektir. 

Kadın Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtlarının, ilçemiz tarım ve hayvancılığını kalkındıracak şekilde olması için çalışmalar yürüteceğiz.

 

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Sivrice Meslek Yüksek Okulu için kampüs alanı tahsis edip, Üniversite öğrencilerinin  Sivrice’de eğitim görmesini sağlayacağız. İlçemiz gençlerinin evinin yanında üniversite eğitimi görmesine imkan sunacağız.

Lise ve Üniversite öğrencilerimize belediye bünyesinde oluşturacağımız ücretsiz kurs merkezleri ile sınavlara hazırlanmalarında destek sağlayacağız.

Sivrice Belediye Halk Kütüphanesini açacağız.

Öğrencilerimize her ay ücretsiz internet desteği vereceğiz.

Sportif ve sosyal anlamda güçlü nesillerin yetişmesi için halı saha spor kompleksi kuracağız. 

Gençlik Konseyi ile; çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik tamamen ücretsiz sanatsal faaliyetler, enstrüman kursları, yabancı dil ve robotik kursları açacağız.