EBE HEMŞİRE, İŞPORTACILIK YAPIYOR

Elazığ Gazi Caddesi'nde, tuhafiye ürünleri satan işportacı Güngör A, 35 yıldır hemşirelik yaptığını, kefillik nedeni ile çektiği maddi manevi yaşam zorluklarını Ayışığı gazetesine anlattı

YAŞAM 23.02.2022 22:55:00 0
EBE HEMŞİRE, İŞPORTACILIK YAPIYOR

Ayışığı Haber
Elazığ Gazi Caddesi'nde, tuhafiye ürünleri satarak zorlu hayat şartlarında mücadele eden işportacı Güngör A, 35 yıl ebe hemşirelik yaptığını, kefil olduğu insanlar nedeni ile maddi manevi yaşamış olduğu zorlu hayat yolculuğunu Ayışığı Gazetemize anlattı.
Aslen Muşlu olan, geçim sağlamak için işportacılık yapan Güngör Atıcı, " Ben tanınmış bir müteahhide kefil oldum ve ekonomik durumumu kaybettim. Bizi mağdur eden insanlar başkalarını da perişan ettiler. Hala bu ödemelerle uğraşıyorum ve 7 aydır maaş alamıyorum.  Bazen Terminal’de kalıyorum. Oradaki mescit ‘de uyuyorum,  namazımı kılıyorum, Kur’ anımı okuyorum sonra burada çorap, mendil v.b ürün satıyorum. 3 çocuk sahibiyim, çocuklarımla da görüşüyorum. Ne olursa olsun aileler çocuklarını okutup onlarla ilgilenip sahip çıksınlar." dedi.

ELAZIĞ İNSANI ÇOK ŞEFKATLİ

Hemşirelik yaptığı dönemde birçok şehirde görev yaptığını belirten İşportacı Güngör Atıcı,"Elazığ, Diyarbakır, Mersin, Ankara ve İstanbul'da tam 70 bin doğum yaptırdım. Benim dönemim de doğumlar hastanede değil, evde yapılıyordu. Bu yüzden hasta bakıcı da, doktor da ebe de bendim. Mesleğimi çok severek titizlikle yaptım. 1975 yılında da Elazığ'a göreve geldim. Burada halâ doğum yaptırdığım kişiler var. Burayı çok seviyorum. İnsanları da çok iyi ve şefkatli." ifadelerini kullandı.