Dumandağ Cami ve Kur’an Kursları Yaşatma Ve İnsani Yardım Vakfı Açıldı

Dumandağ Cami ve Kur’an Kursları Yaşatma ve İnsani Yardım Vakfı tanıtım ve açılış töreni gerçekleşti

GÜNDEM 24.09.2022 16:48:00 0
Dumandağ Cami ve Kur’an Kursları Yaşatma Ve İnsani Yardım Vakfı Açıldı

Başkanlığını Mehmet Ali Dumandağ’ın yaptığı Dumandağ Cami ve Kur’an Kursları Yaşatma ve İnsani Yardım Vakfı düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıklıoğlu, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kutbeddin Arzu, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, AK parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve davetliler katıldı.
Program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

BU VAKFI YILLARDAN BERİ HAYALİNİ KURUYORDUK
Dumandağ Vakfı Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yıllardan beri aile olarak kurdukları hayali gerçekleştirdiklerini söyleyerek: “Bu bizim aile vakfı olarak inşallah hizmet vererek hizmetlere vesile olacak. İnanın ki bugün heyecandan konuşamıyorum çünkü yıllardan beri aile olarak hayalini kuruyorduk. Hepinize teşekkür ediyorum katılımınızdan dolayı, bizi yalnız bırakmadınız bu hayırlı günde. İnşallah bu vakıf herkese, mağdur vatandaşlara ihtiyaç duyulan yerlere yardım elini uzatacaktır.” dedi.

DAHA BÜYÜK HİZMETLER VERMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ 
Vakfı kurma amaçlarını anlatan Dumandağ Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ: “Dumandağ ailesi olarak bugüne kadar şehrimize her alanda katkılar sağladık. Yeri geldi şehrimizin manevi atmosferine katkı için camiler ve kuran kursları inşa ettik, yeri geldi toplumsal dayanışma adına ulusal ve uluslararası yardım organizasyonlarında katkıda bulunduk. Desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu beyefendinin katkılarıyla Karakoçan’a kazandırdığımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi ve 200 yataklı öğrenci yurdumuzda da eğitimlerine devam eden öğrencilerimizle birlikte diğer öğrencilerimize desteğimizi esirgemedik. Daha büyük hizmetler vermenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

DUMANDAĞ AİLESİ İŞ DÜNYASINDA  BAŞARILI OLDUĞU KADAR  HAYIR İŞLERİNDE DE LİDER
AK parti Elazığ Milletvekili MKYK Üyesi Metin Bulut, Dumadağ Ailesi’nin Elazığ’a bir çok hizmet kazandırdığını belirterek: “İş dünyasında ne kadar güzelliklerin altına imza attıysa Dumandağ ailesi, aynı zamanda hayır işlerinde de aynı güzelliklerin altına imza atmakta imtina etmemiş çok güzel bir aile. Saygıdeğer bakanım gördüğünüz gibi Elazığ her alanda çok güzel şeyler yetiştiriyor ama Elazığ’ın en güçlü alanı insan kaynağı. Böyle güzel insanların yetiştiği ile El Aziz denir.” İfadelerini kullandı.

DUMANDAĞ AİLESİ VAKIF GELENEĞİNİ YAŞATIYOR
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Dumandağ Ailesi’ne kurdukları vakıf için teşekkür etti. Çiçek, Vakıfların Anadolu Coğrafyasının tapuları olduğunu söyleyerek: “Bugün Dumandağ ailesi bence hem millet nezdine hem de Allah indinde çok hayırlı bir işe teşebbüs ettiler. Allah hayırlarını kabul etsin. Bizim tarihimizde toplum hayatımızda vakıflar gerçekten önemlidir. Dumandağ ailesi de bu geleneği yaşatmış oluyor kendilerini tebrik ediyorum.” dedi. Cemil Çiçek, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara rağmen toplumda isyan hareketi olmadığını da belirterek, bunun 2 önemli sebebinin Türk Aile dayanışması ve vakıflar olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından vakfın açılışı dualarla gerçekleştirildi. Dumandağ Cami ve Kur’an Kursları Yaşatma ve İnsani Yardım Vakfı açılış programı, katılımcılara şilt verilmesiyle sona erdi.