Diş Hekimi Yüksel " Beslenme Tarzı Ağız Sağlığımızı Etkiliyor "

Diş hekimi Yunus Emre Yüksel, Pandemi döneminde zorlu bir süreç geçirildiğini ve bu dönemde alınan önlemleri Ayışığı gazetesine anlattı.

SAĞLIK 7.03.2022 22:30:00 0
Diş Hekimi Yüksel

Yüksel, Hastaların ağzını antiseptik gargara ile gargara yaptırıp, dezenfeksiyon işlemlerini en üst seviyede tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Beslenme tarzımızın ağız ve diş sağlığımız üzerinde ciddi manada etkileri olduğunu ifade eden Yüksel, " Kalsiyum ağırlıklı gıdaları tüketmek diş konusunda daha sağlıklı olacaktır. Kalsiyum bazı özel bileşikler oluşturarak dişin üzerinde hasar olmuş bölgelere gelerek o bölgelerde yapıcı, onarıcı etki oluşturacaktır." Dedi.

Diş fırçasının önemli olduğuna ve orta sertlikte fırça tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaparak 'Sabahları kahvaltıdan sonra, geceleri de yatmadan hemen önce, üst diş 2 dk alt diş 2 dk olmak üzere toplam 4 dk dişimizi fırçalamalı mutlaka diş ipi kullanmalıyız.'  ifadelerine yer verdi.

Ağız gargaralarına değinen Yüksel, "Klorheksidin gibi maddeler zamanla tat alma bozukluğu yapabilir, eğer iyi fırçalamadan gargara yapılmışsa renklenmeye sebep olabilir. Bu yüzden sürekli değilde ara vererek kullanmak daha doğru olacaktır." Dedi.

Yüksel, "6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gelip yaptırılması gerekenleri yaptırıp, dış görünüşümüze harcadığımız giderden bir kısmını diş sağlığımız için aktarmak daha iyi olacaktır." İfadelerine yer verdi.