DEVA PARTİSİ’NDEN ZAMLARA BÜYÜK TEPKİ

Deva Partisi Elazığ il Başkanı Av.Mehmet Kangal; ekmek ve ulaşım ücretlerine yapılan zamları, yazılı açıklama yaptı.

POLİTİKA 22.06.2022 17:00:00 0
DEVA PARTİSİ’NDEN ZAMLARA BÜYÜK TEPKİ

Deva Partisi Elazığ il Başkanı Av.Mehmet Kangal, Elazığ Fırıncılar Odası ve Şoförler Odası tarafından alınan kararlar gereğince ekmek ve ulaşım ücretlerine yapılan zamlara tepki gösterdi. Kangal; İktidarın yanlış politikaları nedeni ile üst üste gelen bu tür zamların vatandaşın temel insan haklarından olan beslenme hakkından mahrum bırakılacağını ve yakın bir gelecekte beraberinde ciddi sağlık problemlerini de gün yüzüne çıkacağını işaret etti.

"ESNAFIMIZ DA BU ZAMLARI FİYATLARA YANSITMAK ZORUNDA KALDI"

Zamların ne fırıncı esnafını ne de minibüsçü esnafını tatmin etmediğini aktaran Kangal;   "Elazığ Fırıncılar Odası ve Şoförler Odası tarafından alınan kararlar gereğince ekmek ve ulaşım ücretlerine, istenmese de iktidar zamları yansıtılmak zorunda kalındı. Bu zamlara iktidar zamları diyoruz çünkü gerçekten de tam da dillerinden düşürmedikleri gibi yerli ve milli zamlar nedeni ile, bugün ne yazık ki şehrimizdeki esnafımız da bu zamları fiyatlara yansıtmak zorunda kaldı. Yapılan bu zamlar dahi maliyetlerini kurtarmamasına rağmen , vatandaşımıza mahcup olarak böyle bir düzenlemeye gidildi. Bu zamlar ne fırıncı esnafının un, maya, elektrik, kira ,işçi maliyetleri gibi giderlerini karşılamaya yeter ne de minibüsçü esnafının akaryakıt giderlerine. Ancak diğer taraftan vatandaş nezdinde baktığımızda ise, üst üste gelen zamlarla birlikte artık kazançlarının hiçbir şeye yetmeyeceği kesin."dedi.

"4 KİŞİLİK AİLENİN EKMEK GİDERİ 1000 TL"

4 kişilik bir ailenin sadece ekmek için aylık 1000 TL bütçe ayırmak zorunda kalacağını ve diğer gıda maddelerine nasıl ulaşacaklarının ise akıllarda soru işaretlerine neden olacağını aktaran Kangal; "Basit bir hesapla dahi, 4 kişilik bir ailenin ayda tükettiği ekmeğe ortalama 1.000 TL gibi bir bütçe ayırmak zorunda kalacağı bu zamlarla birlikte , diğer gıda maddelerine nasıl ulaşacakları akıllarda soru işareti. İktidarın yanlış politikaları nedeni ile üst üste gelen bu tür zamlar nedeni ile vatandaşlarımızın temel insan haklarından olan beslenme hakkından mahrum bırakılması, yakın bir gelecekte beraberinde ciddi sağlık problemlerini de gün yüzüne çıkarak olup , kötü yönetimin cebimize olduğu gibi sağlığımıza da etkileri telafisi güç olacaktır."diye konuştu.