“Cumhuriyetimizin 100. Yılında İz Bırakan 100 Elazığlı” İsimli Kitabın Tanıtım Programı Yapıldı

ELFED tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İz Bırakan 100 Elazığlı” isimli kitabının tanıtım programını gerçekleştirildi. Programda kitabın editörlüğünü yapan Prof. Dr. Orhan Kılıç kitapta yer aldı.

GÜNDEM 8.12.2023 20:00:00 0
“Cumhuriyetimizin 100. Yılında İz Bırakan 100 Elazığlı” İsimli Kitabın Tanıtım Programı Yapıldı

Elazığ Dernekler Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla Elazığ’ın hafızasında iz bırakan 100 Elazığlı şahsiyetin biyografisinin yer aldığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İz Bırakan 100 Elazığlı” isimli bir eser hazırladı. 42 Bilim ve Kültür İnsanının Prof. Dr. Orhan Kılıç editörlüğünde hazırladığı kitabın tanıtımı yapıldı.

Tanıtım programı Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilirken programa Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin ve Yönetim Kurulu, Oda Başkanları, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve Kitapta yer alan şahsiyetlerin aileleri de katıldı.

Birlik halinde hareket edilmesi ile böylesi işlerin başarıldığını söyleyen Elazığ Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, Elazığ’ın çok önemli isimleri yetiştirdiğini dile getirerek: “birlik bütünlük olmasa bu işler olmaz. Şehrin birliği ve bütünlüğü çok önemli. Ne mutlu bizlere ki böyle büyüklerimiz yaşamış ve bu şehre iz bırakmışlar. Bu şehir yüzlerce mümtaz kişiyi yetiştirmiş, İnşallah gelecek nesillerimizde binlerce mümtaş şahsiyet olurlar ve bu şehre hizmet ederler.” Dedi.

Böylesi çalışmalara Belediye olarak her zaman destek verdiklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Belediyesi Olarak Elazığ Ansiklopedisini hazırladıklarını, yapımının devam ettiğini ve çok kıymetli bir eserin Elazığ’a kazandırılacağını dile getirdi.

Bilginoğlu: “Bizde Elazığ Belediyesi olarak çok değerli bir çalışmamız olduğunun müjdesini verelim. Bu ekiple birlikte çok değerli akademisyenlerden oluşan sayın valimizin de önderliğinde belediyemizin çok büyük bir kültür çalışması, Elazığ’a yıllarca hizmet edeceği bir değerli eseri kazandıracağız. Elazığ Ansiklopedisi dediğimiz ve 1 yılı geçen bir süre içerisinde çalışan sadece Elazığ’da iz bırakanlar değil bütün geçmişle vizyonla 4 bin yıllık tarihi içine alan bu memlekette iz bırakan herkese yer veren mükemmel bir çalışmayı bununla taçlandıracağız.” İfadelerini kullandı.   

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Öncelikle ELFED Başkanımıza teşekkür ediyorum 10. Seneyi doldurdular ve bu yıl içerisinde çok ciddi etkinliklere imza attılar. Çok güzel bir eser bu eserin kazandırılması Elazığımıza ve kültürümüze çok ciddi emekleri var. Orhan Hocama da teşekkür etmek istiyorum Orhan hocam sağolsun beraber çalıştığımız dönemde de hem üniversitemize idari açıdan olsun akademik açıdan olsun çok katkıları oldu. Elazığ için çok büyük bir kazanım yeni nesillere bu insanların hayatlarını anlatmak nereden geldiğimiz açısından son derece önemli.” Dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında İz Bırakan 100 Elazığlı kitabının prestij bir eser olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Ömer Toraman, eserin mutlaka kütüphanelerde bulunması gerektiğini ifade ederek: “önümüzdeki yüzyıla giderken geçmişteki bu şahsiyetlerden ve miraslarından güç alıyoruz. Hocamızı tebrik ediyoruz bu eserin basılması somut hale gelmesinde ELFED’in çok büyük katkısı var. maddi ve manevi hiçbir şeyden kaçınmadılar. Her kütüphanede bulunması gereken bir eser. ELFED’e ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Merak eden herkesin kolaylıkla ulaşabileceği her yerde bulunması gerekiyor çünkü bu şahsiyetler daha çok okunsun ve bilinsin. Araştırmacılarımıza da teşekkür ediyoruz.” Dedi.