Cumhuriyetimizin 100. yılında Elazığ’ın 100 yemeği tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteğiyle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği, Cumhuriyetimizin 100. yılında Elazığ’ın 100 yemeğin tanıtımı ve tadımı yapıldı.

GÜNDEM 28.11.2023 21:36:00 0
Cumhuriyetimizin 100. yılında  Elazığ’ın 100 yemeği tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteğiyle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği, Cumhuriyetimizin 100. yılında Elazığ’ın 100 yemeğin tanıtımı ve tadımı yapılarak “Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı” ile Elazığ’ın yemekleri tanıtıldı. Program büyük ilgi gördü.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından hazırlanıp, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteğiyle, Cumhuriyetimizin 100. yılında Elazığ’ın 100 yemeğin tanıtımı ve tadımı yapılarak ‘Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı' hayata geçirildi. Windyhill otelde düzenlenen program büyük ilgi gördü. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Mehteran Takımı ve folklor ekibini gösterisi ile devam etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Elazığ yöresine ait 100 adet yemeğin tadına baktı. 

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “ İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü himayesi ve desteği, Değerli Elazığ Valimin, Sivil Toplum Müdürümüzün ve ekibinin desteğiyle Elazığ Gastronomisinin yolu açıldı. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanlığımıza, Sivil Toplum Genel Müdürümüze, Valime, Sivil Toplum İl Müdürümüze ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.

Giderek büyüdük ve yemeğin ve sofranın giderek hızlandığı, ayaküstü bir koşuşturmaya feda edildiği günümüzde nene reçetelerimizi hatırlayanlar da pişirenler de giderek azılıyor. Bu durum sadece lezzet kaybı değil aynı zamanda kültür kaybını da beraberinde getiriyor. Unutulan her tarif sofralarımızın da fakirleşmesiyle eşdeğer! Bu nedenle yıllardır Elazığ yemeklerimizi kayıt altına aldık. 1300 mutfak çeşidimizle Türkiye mutfağında önemli bir şehiriz. İlk hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında 100. yemek reçetemizin patentini almak. Dört bin yıllık kadim bir medeniyete ev sahipliği yapan, bölgesinin inci vilayetlerinden biri konumundaki Elazığımız, Gastronomi alanında da ülke çapında başarılarıyla adından söz ettiriyor. Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Öncelikle 24 Ocak 2020 yılında Elazığ’da, sonrasında 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde yaşanan depremler sonrasında devletimizin şefkat elinin hem ilimize hem de 10 kente anında ulaştı. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. ” dedi

 

.