CHP ve Yeşil Sol'lu vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlaması esnasında ayağa kalkmadı

Üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın mecliste yemin töreni gerçekleşti. Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu selamlaması esnasında, CHP ve Yeşil Sol milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

POLİTİKA 3.06.2023 17:55:00 0
CHP ve Yeşil Sol

28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden motosikletli polis ekiplerinin konvoyu eşliğinde TBMM'ye hareket etti. Yağmur yağışı altında ilerleyen Erdoğan'ın içinde bulunduğu makam aracına TBMM girişinde vatandaşlar karanfil attı. Erdoğan, TBMM'de Geçici Meclis Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle karşılandı. Yoğun yağmur altındaki karşılama töreninin ardından Erdoğan, meclise geçti.

7105300.jpg

AİLESİ DE TÖRENE KATILDI

Daha sonra Genel Kurul'da yemin töreni gerçekleşti. Töreni Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Erdoğan Albayrak, Selçuk Bayraktar ve torunları da locadan izledi. Geçici Meclis Başkanı Bahçeli'nin yemin törenini başlatması ile birlikte Erdoğan, Genel Kurul'a davet edildi. Erdoğan, AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

CHP'Lİ VE HDP'Lİ VEKİLLER AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurulu selamlaması sırasında CHP’li ve Yeşil Sol'lu vekiller ayağa kalkmadı ve alkışlamadı. AK Partili milletvekilleri CHP ve HDP’lilere tepki gösterdi. Diğer yandan, Saadet, DEVA ve Gelecek Partili vekiller ise ayağa kalkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışladı.