Can Ataklı Tepkilerin Ardından Geri Adım Attı!

Can Ataklı, Elazığlı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan’a “Şehit babası olunca canının her istediğini söyleme hakkın mı var.. Kimsin?” ifadelerini kullanmıştı. Özür diledi.

POLİTİKA 26.12.2023 16:00:00 0
Can Ataklı Tepkilerin Ardından Geri Adım Attı!

Can Ataklı, Elazığlı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan’a “Şehit babası olunca canının her istediğini söyleme hakkın mı var.. Kimsin?” ifadelerini kullanmasının ardından Türkiye’den ve Elâzığ il yöneticileri başta olmak üzere Elazığlı vatandaşlardan gösterilen tepkiler üzerine geri adım atarak Şehit ailelerinden özür diledi.

Geçtiğimiz gün Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan şehit oldu. Şehidin babası Mehmet Aslan Cenaze töreninde dua edilmesinin ardından mikrofonu alarak: “Selahattin Demirtaş’a, Osman Kavala’ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum.” İfadelerini kullandı.

Can Ataklı, Şehit babasının bu sözleri üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Şehit babası Mehmet Aslan’a “Şehit babası olunca canının her istediğini söyleme hakkın mı var.. Kimsin?”  ifadelerini kullandı.

Can Ataklı’nın bu paylaşımına Türkiye’den tepkiler yağarken Elâzığ il yöneticileri başta olmak üzere Elazığlı vatandaşlarda bu paylaşıma tepki gösterdi.

Can Ataklı, gösterilen tepkilerin ardından geri adım attı.

Ataklı, “zaman zaman ağır eleştirilerle hatta linç kampanyaları ile çok karşılaştım Ancak hiçbiri dünkü youtube konuşmamdan sonra başlatılan linç kampanyası kadar büyük olmadı” diyerek tüm şehit ailelerinden özür diledi.

“BİRÇOK ŞEHİT YAKININI KIRMIŞ OLABİLİR BU NEDENLE ÖNCELİKLE HEPSİNDEN ÖZÜR DİLERİM”

Can Ataklı yaptığı açıklamada; “Mesleğe tam 47 yıl önce başladım. Çok güzel günlerin yanı sıra büyük sıkıntılar yaşadığım dönemler de oldu elbette. Yazdıklarım söylediklerim nedeniyle zaman zaman ağır eleştirilerle hatta linç kampanyaları ile çok karşılaştım Ancak hiçbiri dünkü youtube konuşmamdan sonra başlatılan linç kampanyası kadar büyük olmadı. 22 dakikalık konuşmamın sadece 9 saniyelik bir bölümü saray trolleri ve yandaş medya tarafından servis edildi ve kıyamet koptu. Bunca yıllık meslek hayatımda neler yaptığımı, neler yazdığımı neler söylediğimi bilenler elbette buna gülüp geçti ama, kampanya o kadar büyük hale geldi ki beni çok sevenler bile korkuya kapıldı. PKK terörünü başladığı günden beri bilen ve izleyen biriyim. Her şehit haberi geldiğinde benim de yüreğimin nasıl yandığını bilen biliyor, zaten bu anlatılmaz, içi yanan insanın tutum ve davranışlarına yansır bu. Ancak bugün öyle bir ortamda yaşıyoruz ki azgın bir şovenizm bir anda tüm ülkeyi esir alabiliyor, yaratılan algıdan toplumun tüm kesimleri etkilenebiliyor Dünkü konuşmamda şehit cenazelerini istismar ederek bunu kin ve nefrete çevirmek isteyenleri eleştirirken söylediğim bir cümle konuşmanın tamamını değil sadece o bölümünü bile tam izlemeyen birçok şehit yakınını kırmış olabilir bu nedenle öncelikle hepsinden özür dilerim. Buna karşı yanlış bir şey yapmadığımı, iktidarın hakim kıldığı algı operasyonunun hedefine oturtulduğumu da söylemek istiyorum” dedi.