BEYZA ÇİÇEKÇİLİĞİN SAHİBİ MURAT CAN, “BU İŞ SEVGİ VE EMEK İSTİYOR”

Elazığ'da çiçekçilik sektöründe başarılı işlere imza atan Beyza Çiçekçilik Sahibi Murat Can, Ayışığı Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada, 1999' dan itibaren çiçekçilik sektöründe bulunduğunu belirtti

YAŞAM 22.02.2022 22:57:00 0
BEYZA ÇİÇEKÇİLİĞİN SAHİBİ MURAT CAN, “BU İŞ SEVGİ VE EMEK İSTİYOR”

2007' den itibaren kendi iş yerini kuran Beyza Çiçeklik  Sahibi Murat Can, dönemsel olarak talep edilen türlerin farklılık gösterdiğini belirtti. Can yaptığı özel açıklamada, 'Genel olarak saksı çiçekleri talep görüyor. Bahar döneminde kesme çiçeklerle yapılan buketler yüksek rağbet görüyor. Ancak yaz sezonunda gelin buketi, gelin tacı, yaka çiçeği, araba süsleme, çelenk gibi ürünlere talep daha fazla oluyor.' dedi.

FARKLI TASARIMLARLA HİZMET VERİYORUZ

Canlı, kesme çiçek dallarını bir araya getirerek düzenlemeler yaptığını belirten Can, 'Müşterilerimizin seçmiş oldukları saksılarla, tüllerle kişiye özel süsleme modelleri yapıyoruz. Kuru, plastik ve ya canlı çiçeklerden müşterinin isteğine göre gelin buketi, isteme çiçeği, kutlama çiçeği çeşitlerinde farklı tasarımlar yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

GÜN IŞIĞI VE SU YETERLİ

Belirli noktalara dikkat edildiği takdirde hiçbir çiçeğin bakımının zor olmadığını belirten Can, 'Saksı çiçeklerinin hayatta kalması için bazı önemli noktalara dikkat etmek yeterlidir. Örneğin saksı çiçekleri ışık gören bir yerde düzenli olarak sulanırsa sıkıntı oluşmaz.' dedi.

SEVGİYLE HER ŞEY MÜMKÜN

Elazığ'ın köklü esnaflarından biri olan Can, çiçekçilik ile ilgili eğitim almak isteyen ve bu sektörde çalışmak isteyen gençler için , 'Herkes sevdiği, ilgi duyduğu işi yapmalıdır. Bu durum çiçekçilikte de diğer bütün sektörlerde de geçerlidir. Ancak çiçekler canlı ürünler olduğu için sevgi çok önemlidir. Bu sebeple çiçekçilik daha fazla emek isteyen bir alan. Bu işe başlayacakların bunu göze almaları gerekir.' ifadelerini kullandı.

GENEL DURUMDAN BİZDE ETKİLENDİK

Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi belirten Can, 'Piyasa şartları sebebiyle vatandaşın alım gücünün düşük olması elbette çiçekçilik sektörünü de etkiledi. Ancak sektörde yıllardır bulunan biri olarak, bu zorluğun bizi minimum etkilediğini söyleyebilirim.' dedi.