Bedensel Engelliler Dernekleri Filistin İçin Yürüdü

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde Bedensel Engelliler Dernekleri tarafından, Filistin’e destek olmak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yürüyüş düzenlendi.

GÜNDEM 28.12.2023 16:39:00 0
Bedensel Engelliler Dernekleri Filistin İçin Yürüdü

İsrail’in Filistin’de bulunan sivillere yönelik saldırıları devam ederken, Tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da Filistin’e destek etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda son olarak Şehrül-Aziz El-Aziz Sesim Duyan Var mı Derneği ile Engelsiz Yaşam Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Hepimiz Şeyh Ahmed Yasin’iz, En Büyük Engel Savaştır” temasıyla yürüyüş düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşte Gazze Direniş Platformu Başkanı Alaattin Meydanoğlu, çeşitli STK’lar ve engelli vatandaşlar yer aldı.

Gazze Direniş Platformu Sözcüsü Alaattin Meydanoğlu; Bu yürüyüş ile Filistin’de yaşayan bedensel engelli Müslüman kardeşimizin yanında olduğumuzu göstermeyi amaçladık ifadelerini kullandı.

Şehrül Aziz Elaziz Sesimi Duyan Var Mı Dernek Başkanı Mert Erol Turmuş, Filistin’e destek vermek için yürüyüşe katılan engelli vatandaşlara ve kendilerine öncülük eden Alaattin Meydanoğlu’na teşekkür etti.

Vatandaşlardan Taner Okcivanlı, Filistin’deki zulmün bir an önce durması gerektiğini söylerken, Tiyatrocu Levent Genç’te artık susma zamanı değil diyerek Filistin’e destek olmak amacıyla Sezai Karakoç’un yemin şiirini okudu.