Başkan Şimşek: “Mücbir Sebep Hali Yıl Sonuna Kadar Uzatılmalı”

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, 31 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek olan Mücbir Sebep Hali’nin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirtti.

EKONOMİ 9.07.2023 11:00:00 0
Başkan Şimşek: “Mücbir Sebep Hali Yıl Sonuna Kadar Uzatılmalı”

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, Mücbir sebep halinin 31 temmuz 2023 tarihinde sona erecek olmasına dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Şimşek, mücbir sebep halinin sona ermesinin tüm vergi mükelleflerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Şimşek; “Bilindiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ilimizde dahil 11 ilimizi çok derinden etkiledi. Bundan dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bu 11 ilde 31.07.2023 tarihine kadar Mücbir Sebep Hali ilan edildi. Bu sürenin bitimine az bir zaman kala maalesef, bu 11 ilde depremin etkileri henüz ortadan kalkmadığı bir gerçek. Depremde hasar gören binaların ve işyerlerin yıkımları tüm hızıyla devam ederken mücbir sebep halinin sona ermesi tüm vergi mükelleflerini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle tüm vergi mükelleflerinin ve esnafımızın bu zor şartlarda bir nebze de olsa rahat bir nefes alıp toparlanmaları için uygulanmakta olan mücbir sebep halinin en azından 31.12.2023 yılı sonuna kadar uzatılması büyük bir önem arz etmektedir. İkinci önemli bir husus yeni çıkan ek motorlu taşıt vergisinin de bu deprem bölgesi kapsamında olan 11 ilin tamamında muaf tutulmasını tüm ilgili ve yetkili mercilerden talep ediyoruz.” dedi.