Başkan Şerifoğulları’nın Bilim ve Teknoloji Projeleri

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeniden Elazığ Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde yeni dönemde Bilim, Uzay ve Gözlemevi, Çocuk Akademisi ve İnsansız Hava Araçları Pisti projelerini hayata geçirecek.

POLİTİKA 5.03.2024 14:00:00 0
Başkan Şerifoğulları’nın Bilim ve Teknoloji Projeleri

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geçtiğimiz günlerde "Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu" sloganıyla 2024-2029 yılları arasında yapacağı projelerini tanıttı.

Başkan Şerifoğulları’nın bilim ve teknoloji üzerine de projeleri yer alıyor.

Başkan Şerifoğulları, çocukların bilim ve teknoloji ile erken yaşlarda tanışması, sahip oldukları gelişim alanlarının desteklenmesi ve gelişim alanlarına yeni yönler kazandırılması amacıyla Bilim, Uzay ve Gözlemevi, Çocuk Akademisi ve İnsansız Hava Araçları Pisti projelerini yatırıma dönüştürecek.  

BİLİM, UZAY VE GÖZLEMEVİ PROJESİ

Başkan Şerifoğulları ilk olarak Bilim, Uzay ve Gözlemevi Projesini hayata geçirerek ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların astronomi alanındaki farkındalıklarını artıracak faaliyetlerin yürütülmesini sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla bilişim kampüsü şehre kazandırılacak.

ÇOCUK AKADEMİSİ

Kampüsün bir diğer bölümünde ise Çocuk Akademisi Projesi hayata geçecek. Başkan Şerifoğulları, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik bünyesinde atölyeleri, laboratuvarları ve uygulama alanlarının yer alacağı Elazığ Belediyesi Çocuk Akademisi’ni kuracak. Böylece çocuklara, bilimsel araştırma ve keşif yapma imkanı sunulmuş olacak ve eğlenerek öğrenme fırsatı sağlanacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI PİSTİ

Türkiye’nin insansız araç teknolojisi alanındaki gelişimine İnsansız Hava Araçları Pisti Projesi ile Elazığ da dahil edilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte çocuklara ve gençlere, uzman eğitimciler eşliğinde drone ve model uçak eğitimleri verilecek.