Başkan Şerifoğulları, ETSO Temmuz Ayı Meclis Toplantısının Konuğu Oldu

Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası temmuz ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2020 -2023 yıllarında meydana gelen depremlerin iş dünyasına etkileri, iş dünyasının ekonomik alt yapı problemleri masaya yatırıldı

EKONOMİ 29.07.2023 12:30:00 0
Başkan Şerifoğulları, ETSO Temmuz Ayı Meclis Toplantısının Konuğu Oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Toplantı, Meclis Başkanı Sedat Karataş Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşirken toplantıya konuk olarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları katıldı.

Elazığ Ticaret Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, toplantının içeriği hakkında bilgiler verdi.

ALAN: “ŞEHRİMİZİN MESELELERİNİ BÜTÜN PAYDAŞLARIMIZCA SAHİPLENİLDİĞİNİ GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Elazığ Ticaret Odası Başkanı İdris Alan, göreve geldiği günden beri Elâzığ’ın sorunlarının gündeme taşınması ve sorunların çözümü noktasında yetkililerin aktif rol almasının umut verici olduğunu söyledi. Alan, “Hep birlikte yeniden Elazığ mottosuyla göreve geldiğimiz gün itibariyle bir Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi, iki, mücbir sebep hali ilan edilmesi, üç, 6. Bölge teşvik süresinin uzatılması ve ilçelerimizin de 6. Bölge teşviklerinden faydalanması. Artı 2. OSB’ye kaynak aktarılarak çalışmaların son dönemde güçlü bir ivme yakalaması. Kovancılar, Palu, Karakoçan ilçelerimizi kapsayan Karma OSB’nin onaylanması. 14 Mayıs seçimlerinden önce yayımladığımız her bir satırı şehrimiz için büyük bir önem arz ettiği manifestodaki maddelerin bazılarının ciddi anlamda gündeme gelmesi gibi aktif rol aldığımız iş dünyamızın ve şehrimizin meselelerini bütün paydaşlarımızca sahiplenildiğini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “HEPİMİZİN TEK BİR GAYESİ VAR BU AZİZ ŞEHRİN GELİŞİMİNE, DÖNÜŞÜMÜNE, KALKINMASINA KATKI SUNMAK”

Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğları, amaçlarının Elâzığ’ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek STK’lar ile işbirliği yapmanın önemine dikkat çekti. Şerifoğulları, “hepimizin tek bir gayesi var bu aziz şehrin, sevdalısı olduğumuz bu şehri gelişimine, dönüşümüne, kalkınmasına katkı sunmak. Bu anlamda Sivil Toplum örgütleriyle birlikte hareket etmek bizlere güç veriyor. Bizler Sivil Toplum Örgütlerini milli birlik ve beraberliğin temel kilit taşı olarak görüyoruz. Bu kapsamda da Elazığ’ımızın en güçlü STK’sı olan Ticaret ve Sanayi Odamızda sizlerle şehrimizin sorunlarını istişare etmek, sorunlara çözüm bulmak için bir aradayız” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “SAHİPSİZ ŞEHİR OLMA NOKTASINDA BAZI KESİMLERİN İFADESİ ŞEHRİN MORAL VE MOTİVASYONUNU DÜŞÜRMEKTE”

Bazı kesimlerin “Sahipsiz Elâzığ” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şerifoğulları, “Sahipsiz şehir olma noktasında bazı kesimlerin ifadesi söz konusu ve bu şehirde dikili ağacı olmayan, kaostan beslenen ve şehrin moral ve motivasyonu düşürme noktasında annelerinin bile severken bile eldivenle sevdiği insanların bu şehrin moralini ve motivasyonu düşürmesi noktasındaki her defasında yüksek sesle bu şehrin sahibi Elazığ’ın Valisidir, bu şehrin sahibi Elazığ Belediye Başkanıdır, bu şehrin sahibi Elazığ Milletvekilleri, siyasi erkleri, Sivil Toplum örgütleri özelde de benimdir demiştir ben bundan dolayı da kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah sizlerle birlikte el ele omuz omuza verip bu şehrin kalkınmasını daha yukarılara çıkarabilmek ivmesini yükseltebilmek adına sizlerle yürüyecek daha çok yolumuz var” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: “ALT YAPI ZORLU VE KOLAY KOLAY BİR SİYASİNİN CESARET EDEMEYECEĞİ BİR SÜREÇ”

Alt yapı çalışmalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı Elazığlılardan özür dileyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çekti. Şerifoğulları, “İhaleler neticesinde şehrimizin tamamının yaklaşık 1050 kilometrelik içme suyu hattının değiştirilmesi, yağmurlama hatlarının yapılması ve kısmi kanalizasyon hatlarının yapılması noktasında çalışmalarımızı başlattık. Tabi alt yapı zorlu bir süreç kolay kolay bir siyasinin cesaret edemeyeceği ve büyük maliyetli işler yapılan işlerinde maalesef halkın nezdinde görülmediği işler, çalışma sürecinde vatandaşımıza zorluk çıkaran işler. Malumunuz kazdığımız yerlerde tozu, toprağı, su ve elektrik kesintisi bunlarla ilgili sıkıntılarla karşılaşıyoruz bundan dolayı da sizlerden, sizin huzurunda da hemşehrilerimizi özrümüzü beyan ediyoruz ama Allah’ın izniyle bu şehrin alt yapısı bittikten sonra hem pik borulardan kurtulacağız, kayıp kaçar oranımız ortadan kalkacak ve daha temiz, daha nezih borulardan suyumuzu hemşehrilerimize içireceğiz. Aynı zamanda şehrimizin büyük problemlerinden biri olarak gördüğümüz ileri biyolojik su arıtma tesisimizin de yapımına başladık nasip olursa 2 yıllık süre zarfında o projemizi bitireceğiz Elazığ’ımıza hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.