Başkan Öztürk’ten "Lisanssız Elektrik Üretimi" Yönetmeliğine Tepki!

Elâzığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından düzenlenerek yürürlüğe giren "Lisanssız Elektrik Üretimi" yönetmeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 11.08.2022 19:00:00 0
Başkan Öztürk’ten

Yeni Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından düzenlenerek yürürlüğe giren "lisanssız elektrik üretimi" yönetmeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yönetmenlik hakkında bilgiler veren Suat Öztürk: “GES dediğimiz güneş enerji sistemleri OSB ve diğer tesisleşmeler için çeşitli branşlarda bunlara önem verilerek yer verildi. Buradaki amaç fabrikaların güçleri miktarında çatıları da müsaitse güneş enerjisi panelleri kurarak temiz enerji ile hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomilerine katkı sağlamak. Fazla elektriği ise devletin kurumlarına satmak. Bunda kimsenin kaybı ve itirazı yok. ülkenin ekonomik yapısına bakıldığında enerjide dışa bağımlılığımız var.” Dedi.

Başkan Öztürk, Karaman ve Elazığ’ın Türkiye’nin en iyi 12 aylık ortalama elektrik alıp enerjiye dönüştürebilen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Suat Öztürk,  çıkan yönetmenliğin resmen gasp etme yönetmenliği olduğunu söyleyerek: “2019 dahil yani geçmişe yönelik hiçbir kanunda yürürlüğe girdiği tarihten evvelini kapsamaz yürürlüğe girdiği tarihten sonrasını kapsar. Bir kurum kendisini kanundan önde görüyor ve diyor ki ben 2019’dan bu yana kurulan bütün işletmeler tükettiği kadar elektriğini kullanır kalanını ben almıyorum. Sisteme vereceksin ama bedel ödemeyeceğim. O kurum ot gibi vatandaşın malını gasp ediyor.” İfadelerini kullandı.

Çıkan yönetmenliğe tepki gösteren Başkan Öztürk: “böyle bir mantıksız böyle bir adalet duygusundan yoksun bir yönetmelikle insanlara yaptırım yapılabilir mi? Ben anlamıyorum Sayın Cumhurbaşkanının bundan haberi var mı? Binlerce organize sanayide böyle firmalar var. Bunların ürettikleri elektriğin hepsini kullanmıyor ki. Benim şuanda 83 tane firmam var burada. Bunların ürettiklerini en fazla 5 firmamız kendi ürettiğini kullanıyor. Diğerleri ne olacak yatırımlar yapıldı. böyle bir şey yapılıyorsa dersin ki kardeşim 1 eylül’den itibaren yada 15 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girer ondan evvelkiler bunun kapsamında girmez.” Dedi.

Çıkan yönetmenliğe karşı firmaların ateş püskürdüğünü belirten Başkan Öztürk: “sabahtan beri firmalar ateş püskürüyor. Devlete karşı agresiflikler başladı. bunun çözümü olarak siyasilerin ve ilgili bakanın çeşitli yerlere bir yazılarımızı yazarak tepkimizi koyuyoruz ortaya. Kim ne anlarsa anlasın burada vatandaşın hakkını siyasilerde korumak zorunda bizde buradaysak bizde en üst seviyeye götüreceğiz. Yarın avukatlarla görüşeceğiz ve dava açtıracağız. Bunun düzeltilmesi lazım.” Dedi.