Başkan Öztürk: “Tekstil Kente Emeklerinden Dolayı Milletvekili Bulut’a Teşekkür Ederim”

Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, Organize Sanayide Nisan ayında kurulacak olan Tekstil Kentte emeği geçen AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti.

EKONOMİ 9.01.2023 19:00:00 0
Başkan Öztürk: “Tekstil Kente Emeklerinden Dolayı Milletvekili Bulut’a Teşekkür Ederim”

TKD Binasında 2022 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda 2022 yılında kalkınma projeleriyle, hibe programlarıyla Elazığ’a hangi katkılar sağlandı ne gibi hizmetler yapıldığı konuşuldu.  Düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ AK Parti Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kurum uzmanları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan OSB Başkanı Suat Öztürk, yatırımlardan bahsederek, tekstil kente emeklerinden dolayı Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti.

OSB Başkanı Öztürk konuşmasında: “Bu yapılan hibe programları Elazığ için çok önemli, yıllardır verilen destekler, ciddi bir pay almış durumda, 41 projeye destek vermişler. 41 projenin yatırımları 80 milyon civarında, hibe olarak baktığımız zaman, 44,50 milyon civarında bir hibe verilmiş, bu yapılan projelerin ağırlığına baktığımız zaman, son yıllarda, enerji olayının, gündem olduğunu ve ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Yapılan hibenin %50’si GES'lere verildi. Elazığ Organize Sanayi çok önemli! İşsizliğin çaresinin bulunacağı yer, üretimin olacağı yerdir. Bugün Organize Sanayinin 11 000 üzerinde olan çalışan sayısı var. 2023 sonunda 20 bin asgari istihdam hedefimiz var. Elazığ'ın en büyük istihdam alanının yaratılacağı yer burası olduğu için, buraya ne kadar proje yapılsa azdır diyebilirim. Bu Organizede yapılan yatırımda emeği geçen sayın vekilimiz Metin Bulut'a ben çok teşekkür ederim, Nisan ve Mayıs ayında yapımı tamamlanmak üzere Organize Sanayi de tekstil kent kuruyoruz 2 bin 500 kişilik bir istihdam alanı olacak bu projede emeği geçen sayın vekilim Metin Bulut'a çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.