Başkan Hakan Albayrak: “KOSGEB Yetkilileriyle Görüştük”

Başkan Hakan Albayrak, Oda Çalışmaları, Korsanla Mücadele ve KOSGEB Desteği Hakkında Açıklama yaptı.

EKONOMİ 20.02.2022 14:50:00 0
Başkan Hakan Albayrak: “KOSGEB Yetkilileriyle Görüştük”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, oda çalışmaları ve KOSGEB destekleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak korsanla mücadele edeceklerini belirtti.

“ODAMIZIN BİR WEB SİTESİNİ HAZIRLADIK”

Başkan Albayrak açıklamasında, "15 Ocak 2022 tarihinde yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası seçimlerinde bizlere oy veren, vermeyen tüm esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Biz seçim çalışmalarımızda bazı sözler verdik. Odamızın bir web sitesinin olacağı ve bu konuda çok hassas davranacağımızı, hesaplarımızın şeffaf olacağını belirttik. Üyelerimiz odanın gelir ve giderlerini web sitemiz üzerinden takip edebilecekler. Sektör haberlerini, çalışmalarımızı, üyelerimizle ilgili haber ve duyurularımızı aynı şekilde web sitemizden takip edebilirler. İki veya üç gün içerisinde bu çalışmayı aktifleştireceğiz" dedi. 

“TOPLANTILARIMIZ BAŞLADI”

Başkan Hakan Albayrak,meslek gruplarına ait sektör toplantılara başladıklarını belirterek esnafın problemlerine yönelik görüşmeler yaptıklarını söyledi. Albayrak, “Bizim için önemli olan sektörel toplantılarıdır. Göreve geldiğimiz gün çeşitli gruplarda toplantılarımız başladı. İlk olarak optikçi esnafımızla görüştük. Onların sıkıntılarını dinleyerek müdahale noktasında gerekli adımları atmaya başladık. Sondaj sektörü temsicileriyle görüştük. Mazot fiyatlarında yaşanan sıkıntı onlar için çok büyük sorun teşkil ediyor. Fiyatların artmasından dolayı işlerin durma noktasına geldiği yönetimimize iletildi. Biz bu sorunlara zamanla en etkin şekilde çözümler üreteceğiz. Organizasyon sektöründe yer alan esnaflarımızın problemleri var. Konuyla alakalı gerekli görüşmeleri yaptık ve çözüm noktasında gerekli çalışmalarımız başladı” dedi.

“KORSAN EMLAKÇILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Hakan Albayrak, Korsan olarak iş yapanları tespit edip gerekli yasal adımları atacaklarını dile getirdi. Albayrak, “Korsan emlakçılığa izin vermeyeceğiz. Esnafımızın takdiriyle göreve getirilmemizin en büyük nedeni korsanlara karşı olan tavrımızdır. Emlak korsanlara karşı savaş açtık, iş yapanları tespit edip gerekli yasal adımları atacağız. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız vergi levhanızı çıkarın, oda kaydınızı yapın ve yetki belgenizi alarak bu işi yapın. Tüm uyarılara rağmen korsan emlakçılığa devam edenler karşılarında bizi bulacaklar” dedi.