Başkan Gürgözeler: “Ağın Neden Kapsam Dışı Tutuldu?”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler Ağın’ın 6. Bölge teşvikleri kapsamı dışında tutulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gürgözeler ayrıca Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarla ilgili de saldırıyı kınadı.

POLİTİKA 6.04.2023 14:00:00 0
Başkan Gürgözeler: “Ağın Neden Kapsam Dışı Tutuldu?”

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice ilçeleri Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

Karar ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler: “İlimizin 6.Bölge teşviklerinden yararlanması için atılan adımda 9 ilçemiz bu teşvike dahil edilmiştir. Fakat yapılacak yatırımlarda cazibe merkezleri programına alınan ilimizin 9 ilçesi bu durumdan memnun olurken Huzur adası güzide ilçemiz Ağın neden bu kapsamdan muaf tutulmuştur? Bu ilçemizi diğerlerinden ayrı tutan ve kenarda bırakan düşünceyi sormak ve irdelemek istiyoruz. Ağın ilçemiz turizm açısından dışa açılmış ve turizm girdisi çok fazla olan bir ilçemiz değildir. Aksine sakin, huzurlu, göl kenarında yeşillikler içinde gezilip görülmeyi bekleyen şirin bir ilçemizdir. Yetkililerimizin ve ilimizi temsil eden vekillerimizin bu yanlıştan biran önce dönmesi  en önce Ağınlı vatandaşlarımızı ve bizi mutlu edecektir. Ayrımcı siyaset anlayışından arınmamız gerekir. 9 ilçemiz bu kapsama dahil edilirken Ağın İlçemiz hangi kritere dayanarak ayrı tutuldu?  Ayrıca Adliyenin ve diğer kurumların ilçeden alınması ve burada ki halkımızın yalnızlaştırılması ve ilçedeki vatandaşımızın işlerini halletmek için başka yere gitmesi de  oldukça sıkıntılı ve manidar  bir durumdur. Hem teşvik hem kurumların taşınması planlanan bir proje midir sorarız? Bu kararlar alınırken neden fikir ve öneriler dikkate alınmadı? Cevaplarını en kısa sürede bekliyor, yetkililerin yanlıştan dönmesini ümid ediyoruz.” Dedi.

“BU ALÇAKÇA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Başkan Gürgözeler ayrıca Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarla ilgili de konuştu. Gürgözeler açıklamasında saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak; Üç semavi dinin kültür başkenti ve insanlık tarihinin en kadim kültür merkezlerinden biri olan Kudüs'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. İslam aleminin en mukaddes emanetlerine ev sahipliği yapan Kudüs’ün İsrail güvenlik güçlerinin ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde kabul edilemez.. "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak, ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşet Dünya kamuoyunun gözleri önünde yaşanmıştır. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.