Başkan Erdoğan ilk elektrikli sürücüsüz otobüsü test etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendislerin ürettiği ilk elektrikli sürücüsüz otobüsü test etti. Erdoğan, "Kabine toplantımıza mühendislerimizce geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak

GÜNDEM 1.02.2021 21:04:00 0
Başkan Erdoğan ilk elektrikli sürücüsüz otobüsü test etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan,Türk mühendislerin ürettiği ilk elektrikli sürücüsüz otobüsü test etti. Erdoğan, "Görüldüğü gibi yapay zekanın ideal ürünlerinden bir tanesi üretilmiş durumda. Bunun da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde test sürüşünün yapılmış olması bizi mutlu etti" dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabine toplantımıza mühendislerimizce geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric'le gidiyoruz" dedi.

YIL SONUNA KADAR 24 METREYE KADAR ELEKTRİKLİ HALE GETİRİLECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Görüldüğü gibi yapay zekanın ideal ürünlerinden bir tanesi üretilmiş durumda. Bunun da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde test sürüşünün yapılmış olması bizi mutlu etti. Aracın boyu 8 metre ve ses vesaire söz konusu değil. Özellikle yapay zeka olarak, gerek yayalara karşı, gerek tüm trafik sinyallerine karşı duyarlı böyle bir araca sahip olmak, ve yıl sonuna kadar 24 metreye kadar elektrikli hale getirilecek. Ülkemiz için iftihar vesilesi" dedi.