Başkan Dumandağ “Üyelerimizi Enflasyonla Mücadeleye Kampanyasına Destek Vermeye Davet Ediyorum”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ, tüm üyelerini enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

GÜNDEM 14.02.2022 16:09:00 0
Başkan Dumandağ “Üyelerimizi Enflasyonla Mücadeleye Kampanyasına Destek Vermeye Davet Ediyorum”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tüm üyelerini enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

Başkan Dumandağ, ” En son Borsa olarak hazırladığımız raporu TOBB Başkanımız Sayın M.  Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ticaret Bakanımız Sayın  Mehmet Muş’a sunduklarını belirterek” Esnaflarımızın en büyük sıkıntılarından biri KDV meselesiydi. Et ve süt ürünlerindeki KDV payı yüzde 8 olarak uygulanıyordu. Bu oran esnaflarımızı olumsuz etkilediği gibi vatandaşın da gıdayı pahalı tüketmesine yol açıyordu. Bakan Muş’un konuyla ilgili yaptığı değerlendirmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da olumlu bulunması sonucunda  Et ve Süt ürünleri başta olmak üzere Temel Gıda ürünlerin de ki KDV oranı yüzde 1’e indirildi” dedi.

“ENFLASYONLA MÜCADELE KAMPANYASINA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Son Zamanlarda elektrik faturalarındaki yüklü miktarlar, özellikle kasap ve peynirci esnafımıza olumsuz yönde yansımakla beraber maliyetlerin artmasına neden olduğunu aktaran Dumandağ, Elektrik tüketimi yüksek olan kasap Peynirci esnaflarımız için ayrı bir tarife uygulanmasını talep ediyoruz. Devletimiz bu talebimize karşılık vererek enflasyon ile mücadelede tüm imkanların kullanılması noktasında ne kadar kararlı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu indirim, etiket fiyatlarında düşüş oluşturacağı gibi gıda ürünlerine olan talebi arttıracağından ticareti de canlandıracak. Talebimize duyarsız kalmayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor tüm üyelerimize imkanları ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet ediyorum dedi” ifadelerini kullandı.