BAŞKAN ALAN: “VERİMLİ BİR MART AYI GEÇİRDİK”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Mart ayı Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

EKONOMİ 30.03.2024 15:00:00 0
BAŞKAN ALAN:  “VERİMLİ BİR MART AYI GEÇİRDİK”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, enflasyon ve dövizdeki artışlar  yanında faizlerin yüksek oranlarda seyretmesinin yatırımın ve yatırımcıların önünde önemli bir engel teşkil ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyonun temmuz ayından itibaren düşüşe geçeceği açıklamalarının halkımız ve yatırımcılarımız için bir umut olduğunu ifade eden Karataş,  “Bu zor ekonomik şartlar altında dahi üretmeye, istihdam oluşturmaya devam eden Elazığlı iş insanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 BAŞKAN ALAN: “MART AYI OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası adına Mart ayının oldukça verimli ve yoğun geçen bir ay olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“3 Mart tarihinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası Meclisleri olarak ortak toplantı gerçekleştirdik. İlimizde üretim ve istihdamın artırılması, yeni proje ve yatırımların görüşülmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz ortak meclis toplantımızda ETAK başta olmak üzere tarımsal projelerimizle ilgili istişarelerde bulunduk”

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

6 Mart tarihinde ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın sorun ve beklentilerini içeren talep dosyanı ilettiklerini ve bunu basın aracılığıyla da kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Başkan Alan; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan,  Kahramanmaraş’a bizzat kendisinin açıkladığı ve aralarında Elazığ’ın da olduğu deprem yaşayan 11 ile yapılması planlanan Savunma Sanayii yatırımlarının başlatılmasını talep ettik. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızdan olası Tunceli ve Yedisu depremi sonrasında bölgeye acil yardım ve destek ulaştırmamızı sağlayacak ve kolaylaştıracak Lojistik Merkez kurulması yönünde de talebimizi ilettik” dedi.

“BAKAN ŞİMŞEK’E YATIRIMCILARIMIZIN SORUNLARINI AKTARDIK” 

8 Mart tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları ve Elazığ TSO üyesi AKDAĞ Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Akdağ ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek ilimiz yatırımları ve ekonomisi üzerine istişarelerde bulunup taleplerini ilettiklerini ifade eden Başkan Alan, “9 Mart tarihinde ise Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakan Yardımcıları, Bakanlık bürokratları, ülke genelindeki Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarımızın iştirakleriyle gerçekleştirilen “Oda ve Borsa İstişare Toplantısı’na katılım sağladık. Toplantıda söz alarak ilimiz iş dünyasının yaşadığı sorunlar ile şehrimizin problemlerini, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bizzat ilettik.” Dedi.

“ELAZIĞSPOR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR”

İlimizin marka değeri olan ve her Elazığlının gönlünde özel bir yeri olan Elazığspor’un son haftalarda aldığı başarılarla herkesin göğsünü kabarttığına dikkat çeken Başkan Alan, “Şampiyonluk ve bir üst lige çıkma mücadelesinde önemli bir rüzgâr yakalayan Elazığsporumuzun bu heyecanının ve gayretinin devamı amacıyla, 10 Mart tarihinde Karşıyaka’yı 3-2 mağlup ettiği maçın ardından Ticaret ve Sanayi Odası olarak takımımıza 200 Bin TL galibiyet pirimi verme kararı aldık.” Dedi.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’A TALEPLERİMİZİ SUNDUK”

16 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen “Elazığ İş Dünyası Buluşmaları” programına katılarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile iş insanlarının taleplerini ilettiklerini dile getiren Başkan Alan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ilimiz iş dünyasının sorunlarının çözümlerine gösterdiği duyarlıktan dolayı teşekkür etti.

“TARIMSAL PROJELERİMİZ BAKAN YUMAKLI’YA SUNULDU”

26 Mart tarihinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ilimizde gerçekleştirdiği "Sektör Paydaşları Toplantısı"na Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını  temsilen katılan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları’nın  Bakanlıktan beklentilerimizi içeren talep dosyasını Bakanımıza takdim ettiğini dile getiren Başkan Alan, tarımsal projelere önem verdiklerini ifade etti.

FIRAT ÜNİVERSİTELİ 5 BİN  ÖĞRENCİ İLE İFTAR

Ticaret ve Sanayi Odasının tüm organlarıyla ve medya mensuplarıyla iftarda bir araya geldiklerini, 27 Mart tarihinde ise ülkemizin değişik illerinden Fırat Üniversitesi'nde öğrenim görmek için gelen gençlerle iftarda buluştuklarını ifade eden Başkan Alan, ilimizde yaşayan mağdur ve muhtaç insanlarımızı da unutmadıklarını, bu amaçla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası adına hazırladıkları alışveriş çeklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getirdi.

Başkan Alan’ın konuşmasının ardından, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Baloğulları  tarafından Mart ayı faaliyet raporu okundu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı meclis toplantısı üyelerin birlikte yaptığı iftar programıyla son buldu.