Başkan Akpınar: “Bütün Vatandaşlarımızı, Kovancılar’daki Şenliğimize Davet Ediyoruz”

Kovancılar ilçesinde 30 ve 31 temmuz tarihlerinde Kovancılar 5’inci Kültür Şenliği düzenlenecek.

POLİTİKA 22.07.2022 17:30:00 0
Başkan Akpınar: “Bütün Vatandaşlarımızı, Kovancılar’daki Şenliğimize Davet Ediyoruz”

Selçuk Balcı ve Ender Balkır gibi ünlü sanatçılar Kovancılar halkıyla buluşacak. Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Kovancılar’ın tanıtımına katkı sağlayacak olan şenliğe, bütün vatandaşları davet etti.

Kovancılar Kaymakamlığı ve Kovancılar Belediyesi işbirliğiyle 30-31 Temmuz tarihlerinde Kovancılar 5’inci Kültür Şenliği gerçekleştirilecek. Şenlikte, Kovancılar ilçesi ve ilçede yetiştirilen ürünler tanıtılacak. Organizasyonda Ünlü Türk Halk Müziği sanatçıları Selçuk Balcı ve Ender Balkır’ın yanı sıra yerel sanatçılar da Kovancılar halkıyla buluşacak.

AKPINAR: “İKİ GÜNLÜK BİR ŞENLİK PLANLADIK”

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Kovancılar 5’inci Kültür Şenliği hakkında bilgiler verdi. Akpınar, “Bu kültür şenliğimizde ilçemizdeki yetiştirilen ürünler, çevremizin tanıtımı, halkımızın birlik beraberlik içerisinde kaynaşması için, çevreyle iyi diyalog kurması için iki günlük bir şenlik planladık bu festival havasında olacak. Hem yerel hem de ulusal sanatçılarımız halkımıza türkü söyleyecekler, sanat yapacaklar ve halkımızın eğlenmesine vesile olacaklar” dedi.

AKPINAR: “BÜTÜN HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Başkan Akpınar, bütün vatandaşları şenliğe davet etti. Akpınar, “30 Temmuz günü yerel sanatçılarımızdan HGS Hayati, HGS Güngör, Emrah Güllü ve Ulusal sanatçımız Selçuk Balcı sahne alacak. 2. Günümüzde yani Pazar günü Erkan Çetinkaya, Celal Demirel ve Cihan Demirel, Ahmet Yıldırım, Ender Balkır sahne alacak. Bütün halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

AKPINAR: “AMACIMIZ İLÇEDE YETİŞTİRDİĞİMİZ ÜRÜNLERİ, İLÇEMİZİ GÜZEL TANITMAK”

Başkan Hacı Akpınar, şenliğin, Kovancılar ilçesinin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Akpınar, “Biz tabi ki bu şenliği yapmamızdaki amaç ilçede yetiştirdiğimiz ürünleri ilçemizi güzel tanıtmak. Bu konuda Elazığ’ın tamamını, ilçemizi, çevre ve komşu ilçelerimizi, yurt içinde ve yurt dışında bulunan hemşehrilerimizi şenliğimize davet ediyoruz kendilerini ağırlamak istiyoruz, Kovancılar’ı tanıtmak istiyoruz. Karaçor biberimizi, Kultik kavunumuzu, göçmen çiçeğimizi, Sultan Kubeys Hazretleri var bizim ilçemizde yatan sahabe bir zat bunun tanıtımını sağlayacağız inşallah. Bu arada da tabi ki sanatçılarımız da buluşturacağız. Kovancılar’ın güzelliğini herkes tatsın, görsün hepsinin başımızın üstünde misafiri edeceğiz herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.