Bahşi: “Kamu Çalışanlarının Enflasyon Kayıpları Son Bulmalı”

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi 2024 yılının açıklanan ilk enflasyon verilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Bahşi, alınacak önlemler ile kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının önüne geçilmesin söyledi.

POLİTİKA 5.02.2024 18:00:00 0
Bahşi: “Kamu Çalışanlarının Enflasyon Kayıpları Son Bulmalı”

2024 Yılının ilk enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,86 arttı.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi; “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde 2024 yılı enflasyon beklentisi %33 olarak açıklanmış ve son beklenti anketine göre güncellenerek %42’ye yükseltilmiştir. Piyasa koşulları dikkate alındığında, maaş/ücret artışlarını enflasyon farkının belirleyeceği görülmektedir. Enflasyon beklenti, tahmin ve hedefleri doğrultusunda; 2024 yılının kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirliler açısından zor geçeceği tahmin edilmektedir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hissedilen enflasyon daha da belirginleşmiştir. 1 Ocak itibariyle, maaş/ücret artışlarından çok daha fazlasının market ürünlerine, piyasa fiyatlarına ve zorunlu giderlere yansıdığı ekonomik olarak hissedilmektedir. Memur-Sen olarak beklentimiz, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.