AYAKKABI BOYAYARAK 4 ÇOCUK OKUTTU

Elazığ’da yaşayan ve çocuklarının geçimini sağlayabilmek için 33 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ayakkabı boyacısı Ahmet Kartalmış, bu meslek sayesinde 4 çocuğunu okutmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor

YAŞAM 23.02.2022 23:29:00 0
AYAKKABI BOYAYARAK 4 ÇOCUK OKUTTU

33 yıldır Elazığ'da ayakkabı boyacılığı yapan ayakkabı boyacısı Ahmet Kartalmış, Ayışığı Gazetesine verdiği röportajda, zor da olsa geçim yaptığını ve bu işle 4 çocuk okuttuğunu söyledi.

OKUMADIĞIM İÇİN PİŞMANIM

Çocukları için yapamayacağı şeyin olmadığını dile getiren ayakkabı boyacısı Ahmet Kartalmış, okumadığı için çalışmaya küçük yaşlarda başladığını, çeşitli işler denedikten sonra 1989'dan itibaren de ayakkabı boyacılığı yaptığını belirterek, "Günlük ortalama 100 TL kazanıyorum. Sabit müşterilerim var. Bu meslek dışında sigortalı bir işim olsun isterdim. Şuan öyle bir imkân olsaydı seve seve çalışırdım. Çünkü geleceği düşünmek zorundayız. Burada bir geleceğimiz yok ama çalışmak zorundayız. Bu işte yağış ve hastalıkda bu işte çalışamıyorum. Çalışamadığım günlerde para kazanamıyorum. Bugün bulur, bugün yersin. Bu yüzden okul okumadığım için pişmanım. Okumaktan, eğitimden zarar gelmez, okumak her açıdan çok güzel. Bu nedenle 4 çocuğumu da okutuyorum. Gelecek adına Allah’a emanetiz, yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.