Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, “Harput Yemeklerinin, bütün ülkemizde bütün mutfaklarda biz şeflerin yaptıkları menülerde olması için gerekli çalışmaların yapılacağına söz veriyorum”

Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, “Elazığ gastronomi Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlemiş olduğu Elazığ lezzet şöleni federasyonda yaptığı ikinci organizasyon aslında gün geçtikçe büyüyen bir organizasyon" dedi

GÜNDEM 21.11.2021 20:45:00 0
Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, “Harput Yemeklerinin, bütün ülkemizde bütün mutfaklarda biz şeflerin yaptıkları menülerde olması için gerekli çalışmaların yapılacağına söz veriyorum”

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak.
Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, konuşmasında şunları söyledi:  “Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, Ticaret Borsası Başkanım Elazığ gastronomi Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlemiş olduğu Elazığ lezzet şölenine hoş geldiniz. Bizler hem ev sahibi, hem misafiriz. Elazığ lezzet şöleni federasyonda bünyemizde olan Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneğimizin yaptığı bu organizasyon ikinci organizasyon aslında gün geçtikçe büyüyen bir organizasyon. Harun başkana bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bağlı olduğu federasyon olarak biz ve yönetim kurulum bu organizasyonun devamı ve bu organizasyonda çıkan değerleri bütün ülkemizde bütün mutfaklarda biz şeflerin yaptıkları menülerde yer alması amacı ile gerekli çalışmaların yapılacağına söz veriyorum. Bir şef olarak ben Atatürk havalimanı gibi bir yerde şu an kapandı çok yakın bir tarihte menüme Elâzığ’ımızın Harput köftesini koymuştum. Yurt dışından gelen Elazığlı gurbetçi hemşerilerimiz Harput köfteyi yediği zaman ağlamaya başladı ve ben o zaman ne kadar değerli bir iş yaptığımı ve ülke mutfağımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlamış oldum.  Elazığ lezzet şöleninde gündeme taşınan yemekleri menülere taşıyınca ne kadar güzel işler çıkacağına inanıyorum ve bunun bir başlangıç olup ileride daha güzel farklı programlar olacağına inanıyorum. Ben tüm destekçilere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diliyorum.” dedi.