Avcıl: “Yerinde Dönüşüm Projesi Sıkıntı Oluşturabilir”

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde dönüşüm projesinin Elazığ’da sıkıntılar doğurabileceğini söyledi.

GÜNDEM 29.11.2023 18:50:00 0
Avcıl: “Yerinde Dönüşüm Projesi Sıkıntı Oluşturabilir”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının depremin etkilediği 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirdiği ‘’Yerinde Dönüşüm’ ’projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, projenin sıkıntılar oluşturabileceğini ifade etti.

Avcıl, “Mahalle muhtarlarımız ile istişarelerde bulunuyoruz çoğu mahallelerimizde bu projenin olabilirliği konusu hemen hemen umutsuz vaka diyebilirim. Bazı mahallelerde bu sorun gündeme gelse de ne derece ilerlemenin sağlanacağı da muamma. Yeni yasa da %51 çoğunluk deniliyor ama dezavantajları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Hemen hemen her gün ortalama 10 üzerinde vatandaş beni arayıp durumu anlatıyor bizlerde elimizden geleni yapıp vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların muzdarip olduğu konunun başında aynı binada tüm sakinlerin aynı maddi duruma sahip olamayışlarıdır kimi emekli, kimin durumunun gerçekten elvermediği gelen şikâyetler arasında” dedi.