Arıcak ve Hani İlçeleri Arasındaki Bağlantı Yolunun Açılışı Yapıldı

Arıcak ilçesi ile Diyarbakır’ın Hani ilçesi arasındaki bağlantı yolunun açılışı törenle yapıldı. Açılışa İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu ve Elazığlı Mehmet Sağlam da katıldı.

POLİTİKA 9.03.2024 19:00:00 0
Arıcak ve Hani İlçeleri Arasındaki Bağlantı Yolunun Açılışı Yapıldı

Elazığ İl Özel İdaresi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Arıcak ilçesi Üçocak beldesi ile Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Çukur Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yolun yenilenerek hizmete girmesi dolayısıyla Üçocak beldesi Taziyeevi'nde tören düzenlendi.

 

Açılışa İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu ve Elazığlı Mehmet Sağlam da katıldı.

Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, beldeye yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

SU: “YOLUN İLİMİZE, ELAZIĞ’IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Su, “Tabi yol çok önemli onu söyleyelim ben Diyarbakır için söylüyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde onun önderliğinde onun talimatları ve destekleriyle mutlaka Elazığ ilimizde de öyledir, Diyarbakır’ımızda da her sektörde önemli hizmetleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yolun ilimize, Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TORAMAN: “İLÇELERİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN HİZMETLERİ ÇOK ŞÜKÜR HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Artık Yapılan Çalışmalar İle Farklı vilayetlerin ilçelerini de birbirine bağlandığını söylerken yolun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Toraman, “Biz komşu vilayetleri birbirine sadece karayolları ile bağlıyoruz ama artık bu biraz daha öteye giderek Sayın Bakan Yardımcılarımızın da talimatlarıyla, destekleriyle artık ilçeleri de birbirine bağlayan hizmetleri çok şükür hayata geçiriyoruz. İşte Arıcak-Hani yolu, Arıcak-Dicle yolu bunun örnekleri. Bu hizmetlerin yapılmasında vatandaşlarımıza bu kolaylıkların sağlanmasında destek veren kıymetli Bakan Yardımcılarımızın her ikisine de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

KARALOĞLU: “BU YOL, HUZUR İKLİMİNİN SONUCUDUR”

Diyarbakır ve Elazığ’da her alanda önemli çalışmalar yapıldığına vurgu yaparak İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, hayata geçirilen hizmetler ile oluşan huzurlu bir ortamın oluşturulduğunu ve bunun korunması gerektiğini söyledi. Karaloğlu, “Bakın Diyarbakır’a bakın, Elazığ’a bakın sağlıktan eğitime, tarımdan ulaşıma, turizme, sosyal hayata, sosyal hizmetlere hangi alana bakarsanız bakın bir mukayese edin geriye doğru bu huzuru yakaladığımız dönemden sonraki ve öncekini bir mukayese edin ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. İşte bu yol, bu huzur ikliminin sonucudur onun için bölge insanı olarak, Elazığlısı, Diyarbakırlısı, Arıcıklısı, Hanilisi, Diclelisi hep birlikte bu huzur iklimini gözümüz gibi korumamız lazım en büyük varlığımız ve değerimiz bu. Bunun için ne yapacağız önümüzde en yakın olan 31 Mart yerel seçimleri var o zaman bu huzur iklimini devam ettirmenin ön koşulu belediyelerimizi büyükşehriyle, ilçesiyle, iliyle tekrar inşallah AK Parti’mize vererek bu huzur ikliminin devamına katkı vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

SAĞLAM: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmasında Arıcak İlçesi ve Üçocak Beldesi’nde hizmetlerin devam edeceği müjdesini veren Elazığlı İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Sağlam, “Yılmaz Başkan Ankara’ya bir gün geldi dedi ki bizim mezarlık, biz bir çalışma yaptık ama yeterli değil anlattı dedik ki tamam gerekli imkanı, destekleri Sayın Valimizle de görüşerek sağladık şimdi büyük bir ihtimalle hava şartları müsait olursa onu da faaliyete geçireceğiz. Artık mezarlığı da çamurdan kurtaracağız. Yine Yılmaz Başkan tekrar geldi dedi ki bizim bölgemizde kültür merkezi yok dedi bizim bir kültür merkezine ihtiyacımız var dedi bir proje getirdi projenin maliyeti de yüksek 20 milyonluk bir yatırım. Onu bir şekilde çözdüm Allah’ın izniyle, bugün ihaleye çıktı bunu da inşallah kazandıracağız. İnşallah Arıcak’a da bir düğün salonu kazandırmış olacağız. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Karaloğlu, Sağlam ve beraberindekiler Arıcak ilçesinde taziyevinde vatandaşlarla bir araya geldi.