Ali Özcan: “Ön Seçim Olmazsa, Seçimlere Bağımsız Gireceğim”

Eski CHP İstanbul Milletvekili Elazığlı Ali Özcan, temaslarını sürdürüyor. Ön seçim talebini yineleyen Ali Özcan, partisinin ön seçim yapmaması halinde seçimlere bağımsız aday olarak gireceğini söyledi.

POLİTİKA 12.12.2022 13:00:00 0
Ali Özcan: “Ön Seçim Olmazsa, Seçimlere Bağımsız Gireceğim”

Memleketi Elazığ’daki temaslarını sürdüren Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan; muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Elazığ’a hizmet etmek amacıyla istişarelerde bulunduklarını ifade eden Özcan, siyasi parti il başkanları ile de bir araya geldiklerini söyleyerek: “geçen geldiğimde MHP’yi ziyaret ettim bu seferde Saadet Partisini ziyaret ettim. Düşüncelerini görüşlerini aldık. Bu memleket hepimizin. Evvela kendi sokağımızı temizlemeden bu ülkenin sokağını temizleyemeyiz. Dolayısıyla eğer biz kendi ilimize hizmet edeceksek başka partiden seçilebiliriz ama sonrasında hizmet anlamında bir arada olmamız lazım. Bugünde İYİ Parti’ye gittim zaten servet beyi ben MHP zamanından da biliyorum. Tecrübeli birisi. Birisi genç birisi tecrübeli siyasette ikisine de ihtiyaç var. bu siyasi atmosferi hissetmektir.” dedi.


“MERKEZ YOKLAMASIYLA ADAY OLMAM”

Yapılacak seçimlerde Elazığ’dan aday adayı olmak istediğini ifade eden Özcan, ön seçim talebini yineledi ve “merkez yoklamasıyla aday olmak istemiyorum” dedi.

Özcan: “3 türlü seçim vardır. 1 ön seçim en önemlisi, 2 merkez yoklaması 3 eğilim yoklaması. Şimdi bunlar yapılmadığı takdirde Genel başkanda parti meclisini beklemeden bir milletvekili atadığı zaman biz parti kültüründen gelen bir insan olduğumuz için genel başkanımıza saygısızlık anlamında her hangi bir şey yapmamamız icap eder. Düşüncem Elazığ’dan aday adayı olmaktır ama merkez yoklaması ile aday olmak istemiyorum.” İfadelerini kullandı.

“ÖN SEÇİM OLMAZSA, SEÇİMLERE BAĞIMSIZ GİRECEĞİM”

Ön seçim olmadığı takdirde Elazığ’da bazı bölgelere sandık kuracağını ve seçimlere bağımsız aday olarak gireceğini söyleyen Ali Özcan: “eğer siz sandıkla, örgütle ön seçim yaptırmazsanız müsaadenizle ben seçmenle ön seçim yapmak istiyorum yani öyle telefonla filan anket değil bir fiil noterle çeşitli yerlere sandık kurarız, Elazığ halkının düşüncelerini alırım. Belkide halk bana diyecek ki; otur oturduğun yerde yaşına başına bak. Bu yaştan sonra sahada seni istemiyoruz. Bende onlara derim ki; bakın Biden benden 4 yaş büyük. Trump hala demokratik mücadele veriyor ben Elazığ için neden vermeyeyim. Partim eğer ön seçim yapmaz ise ben bağımsız aday olarak sizlere hizmet etmek için emrinizde olmak istiyorum. Bu konuda da düşüncelerinizi, görüşlerinizi en önemlisi desteğinizi almak istiyorum.” Dedi.