Akın: "Tramvay Hattı İle Şehrin Doğusu Yeniden Hayat Bulacak"

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi

POLİTİKA 11.02.2024 15:00:00 0
Akın:

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Akın seçim ziyaretleri kapsamında Doğukent ve Kırklar Mahallesi’ni ziyaret etti.

Esnafı ve vatandaşlar ile bir araya gelen Akın, Elazığ için hazırladığı 40 stratejik 10 tamamlayıcı projeleri hakkında bilgi verdi.

Şehir içi ulaşımı rahatlatacak projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Adayı Akın; “Doğukent ve Hilalkent Tramvay Hattı projesiyle Elazığ'ı bir uçtan diğer uca bağlayacak ucuz, sessiz ve hızlı tramvay hattı ile şehirde ulaşımda büyük bir kolaylık ve güvenlik sağlayacağız. Diğer taraftan mahallelerimizin Sosyo-ekonomik yapısını biri birine bağlamış olacağız. Enerjisini güneşten alacak bu sistem maliyeti çok düşük ve kesintisiz ulaşıma, toplu taşımaya rağbeti attırıp şehrimizdeki trafik sorununa kökten çözüm üretmiş olacağız. Kuracağımız bu hat ile bu mahallede esnafımızın işleri açılacak mahallemiz daha çok değerlenecek. Bu bölgemize sosyal tesisler inşa edeceğiz. Böylelikle şehrin her yeri gelişecek. Çocuklarımız sosyal aktiviteleri için farklı mahallelere gitmeyecek kendi mahallesinde bu aktiviteleri yapacak” dedi.

Akın yaptığı açıklamada; “Biz artık şehrimizde su kesintisini gündeminden çıkartacağız bunları vaaz olarak söylemekten utanıyoruz. Bunlar zaten temel hizmetler bunları yapmak bizim görevimiz. Biz kentsel dönüşümü konuşacağız kentsel dönüşüm sorununu bitireceğiz. Vatandaşlarımızın gündemi geçim sıkıntısı, işsizlik. Bu kentin çocukları gençleri bizim gençlerimiz ve geleceklerini teminat altına almak bizim ana hedefimizdir. İnşallah sizin destekleriniz ile gençlerimize iş alanları açacağız önce iş sahibi sonra yuva sahibi olacaklar. Artık gençlerimize sokakta bir arayış içinde olmayacak yanlış işlerin yanlış kişilerin peşinde gitmeyecek gündüz işinde akşam evinden ailesi ile olacak. Bu seçim adayların seçimi sizin oylarınız emanettir, siz bu emaneti bize verdiğinizde biz bu emanetin kadrini kıymetini bilerek gece gündüz hak ettiğiniz bir Elazığ'da hak ettiğiniz gibi yaşamanız için var gücümüzle çalışırız." Dedi.