Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi M.Necati Çetinkaya Elazığ’da

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 21, 22, 23, 24 ve 25. Dönem Milletvekili ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve Bürokrat, Eğitimci, Yazar Ahmet Balıbey bir dizi programlara katılmak üzere Elâzığ’a geldi.

GÜNDEM 25.11.2023 19:00:00 0
Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi M.Necati Çetinkaya Elazığ’da

AK Parti kurucularından Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Çetinkaya ve Bürokrat -Eğitimci -Yazar Ahmet Balıbey bir dizi programlara katılmak üzere Elazığ’a geldi.

AK Parti Kurucularından, Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Çetinkaya ve Bürokrat -Eğitimci -Yazar Ahmet Balıbey Elazığ Havalimanında il protokolü ve partilileri başta olmak üzere yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

ÇETİNKAYA: “DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ BU ŞEHRİMİZİ ÇOK ÖZLEMİŞTİK”

Uzun bir süredir Elazığ’a gelemediğini ve memleketini özlediğini ifade eden AK Parti Kurucular Kurulu ÜAk Parti Kurucular Kurulu Üyesi eski Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Çetinkaya; “Doğup büyüdüğümüz bu şehrimizi çok özlemiştik. Dedelerimizin mezarlıkları burada. Biz bu topraklarda büyüdük. Bu topraklara hizmet etmekte bizim için şereftir. Bulunduğumuz havalimanını sayın cumhurbaşkanımızla açtığımız zaman bana şunları söylemişti. O zamanlar kendisi başbakandı bende kendisinin yardımcısıydım. Binali bey Ulaştırma bakanıydı. Süleyman beyde belediye başkanımızdı. Açılıştaki güller sinema şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Cumhurbaşkanımız dedi ki; Binali Bey Necati abiniz o kadar yaptı ki bütün bölgenin havalimanı olmuş dedi. Çok iyi olmuş iyi ki böyle büyük yapmışsınız dedi. Oradan çıkıp Güney Çevre Yolu açılışına gittik. Güney Çevre Yolu açılışında pist mi burası dedi. Necati Bey bu şekilde yapın diyor sizde yapıyorsunuz. Fevkalade bir yol sizleri tebrik ederim dedi. Malatya milletvekillerine döndü sizde bunlardan yapın dedi ama onlar yapmadı.” dedi.

ÇETİNKAYA: “BİRÇOK ESERLERİN İLKİ ELAZIĞ’DA YAPILMIŞTIR”

Çetinkaya, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok il Elazığ’a yapılan projeleri görünce şehrimizi örnek aldılar” dedi. Çetinkaya; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok iller bizim Elazığ’ımızın güzel projelerini gördükçe örnek aldılar. Türkiye’de ilk olarak Kültür Parkı Elazığ’da başlattık. Türkiye’de ilk olarak biten şehir parkı Elazığ şehir parkı oldu. Bununla gurur duyuyorum. Mutluyum. Onu gördükçe Mamürat’ül Aziz’e uygun olarak yapılan eserler bu eserler olacaktır diyorum. Elazığ’a ne kadar hizmet etseniz kâfi değildir. Tamam, bu hizmet bitti diyemezsiniz. O günün imkânları ile birçok eserlerin ilki Elazığ’da yapılmıştır.” ifadelerini kullandı