AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin Katılımıyla, Elazığ’da Teknoloji, Şehir ve Kadın Buluşması Yapıldı

“Türkiye Yüzyılında Dijital Geleceği Kadınlar Şekillendiriyor” temasıyla teknoloji, şehir ve kadın buluşması, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri’nin katılımıyla Elazığ’da yapıldı.

POLİTİKA 21.02.2024 18:00:00 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin Katılımıyla, Elazığ’da Teknoloji, Şehir ve Kadın Buluşması Yapıldı

Teknolojik alanda Elazığ’da önemli çalışmalar yaptığını belirten Ömer İleri, Türkiye’nin 20 yıl önce hayal bile edemeyeceği noktalara ulaştığını söyledi.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknoloji Başkanlığı ve Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Dijital Geleceği Kadınlar Şekillendiriyor” başlığı ile Teknoloji, Şehir ve Kadın Buluşması Elazığ’da yapıldı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver moderatörlüğünde yapılan buluşmalara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Bilişim Teknoloji Başkan Yardımcısı Meryem Sürmen, düzenledikleri buluşmaların Elazığ’dan start aldığını söyledi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kadınların toplumda siyasetteki önemine değinerek: “ilk fırsatta bir TEKNOFEST programını gezin görün, bu ülkede hayal edemeyeceğimiz şeylerin üretildiğini, o atölyelerdeki gençlerin neler ürettiğini biz gördüğümüzde bile şaşırıyoruz. Biz kendimize güveniyoruz ve kiminle yol yürüdüğümüzü biliyoruz.” Dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da 5 yıllık görev süresi boyunca Elazığ’ın her alanda gelişmesine katkı sunduklarını söyleyerek: “görev süremiz boyunca şehrimizin her yönden gelişimini, kalkınmasını sağlamak üzere ekibimizle birlikte bir gayretimiz söz konusu. Bu alanda alt yapıdan üst yapıya, kültürden sanata, sanayiden eğitime kadar her alanda ciddi çalışmamız oldu. Seçim sürecine girdik yine 31 Mart akşamına kadar sizlerle birlikte sizlerin verdiği güçle şehrimizin her sokağını gezip yaptıklarımızı anlatıyoruz ve tekrar bu görevi bizlere hemşehrilerimiz layık görürse ilk günkü aşkla aynı gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.


AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz, partilerinin bilim sanayi ve teknoloji anlamında bir çok yenilik yaptığını ve Türkiye’nin dünyaya entegre olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri’de Elazığ’da artık savunma sanayi ve teknoloji alanında bir çok çalışmanın yapılmasının önemli olduğunu söyledi. İleri, 20 yıl önce hayal bile edilemeyecek noktalara Türkiye’nin ulaştığını belirtti.

Metevarse’yi desteklediklerini ifade eden Dr. Ömer İleri, Türkiye’nin teknolojiyi yönlendireceğini belirterek: “bu teknolojiler en baştan doğru tasarlansaydı biz bu problemleri yaşayıp çözmek zorunda kalmazdık. Bugün sosyal medyayı güvenli hale getirmekten ziyade güvenli sosyal medyayı konuşuyor olurduk. Geçtiğimiz yıllarda Forum Metaverse düzenledik konuşmacımızda burada zaten. Cumhurbaşkanımız çok önemli mesajlar verdiler kendi özgün platformlarımızı oluşturmamız gerektiğinden tutun da dijital hukuk sürecine kadar çok önemli mesajlar verdiler ön açıcı istikamet gösterdiler.” Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri, devlet millet kaynaşması noktasında yerel yönetimlerin önemine de değinerek kalkınmanın yerelden başladığını söyledi. İleri, Başkan Şerifoğulları’nın da seçimlerde başarılı olacağına inandığını dile getirerek: “biz yerel kalkınmada başlar diyen bir parti olarak diyoruz ki bu dönüşümü yerel yönetimlerle beraber hayata geçirelim hem teknolojiden bahsedeceğiz, hem teknoloji kadın ilişkisinden bahsedeceğiz hem de adil teknolojiden bahsedeceğiz. İnşallah seçimlerden sonra hayırlısıyla sizin görevinize devam ettiğinizi hep beraber göreceğiz ve şu güzel teknoloji merkezinde buradan artık roketler yükseliyor dedik buradan kadınların teknolojiyle ilgili ne düşündüğünü ortaya koyan projeler görmeye başlayacağız.” Dedi.

Öte yandan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları merkezinde gerçekleşen buluşmalarda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri, merkezi de gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.