Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ Harput mutfağı dünyanın en iyi mutfaklarından bir tanesi. Elazığ çok eskiye dayanan kadim kültürü ile birlikte sofrasıyla gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri”

POLİTİKA 21.11.2021 21:46:00 0
Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ  gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri”

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak.Elazığ’da, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi 2021”nin tanıtımı görkemli Elazığ Belediyesi mehter takımı ile başladı ve EFTUD Folklor ekibinin muhteşem Elazığ oyunları ile göz doldurdu. Ünlü Program Sunucusu Milad Erdoğmuş’un takdim sunumu ile Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık önderliğinde, başkanlardan, gastronomi uzmanlarından fikirler ve tavsiyelerle gerçekleşen tanıtım toplantısında, Elazığ gastronomisinin kalkınması için formüller verildi.
Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, şunları söyledi: “Ben öncelikle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’ı ve Elazığ yemeklerini araştırıp yazan kitabını çıkararak Elazığ mutfak kültürüne büyük katkılar sağlayan Mehtap Özer Seyran’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyemiz bu işe çok güzel sahip çıkmış ve destek olmuş. Biliyorsunuz Elazığ çok eskiye dayanan kadim kültürü ile birlikte sofrasıyla gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri. Kültürümüzü tanıtmak amacı ile şehirlerin kültürlerini dokularını yemek ve yemek tarifleri anlatır. Bizim ta tarihten gelen özel yemeklerimiz özel bir soframız var. Bunu tanıtmak bizim için önemli inşallah bundan sonraki tanıtımlarda ve sunumlarda yurt dışından da misafirler getiririz. Ben yurt dışından gelen misafirlerimize heyetlere Elazığ yemeğini tattırdığımız da onlara çok farklı ve lezzetli geliyor. Dün yine şehir dışından gelen bir heyetimize peynirli ekmeğimizi tattırdığımızda onlara çok değişik ve güzel geldi. Bu bizim kültürümüzün tanıtılması açısından da çok önemli. Sofralar insanların kültürlerini tarihlerini ne kadar eski ve köklü olduğunu ama en çokta kültürümüzün paylaşmayı kardeşliği ve dostluğa yönelik olduğunu gösterir. Güzel sofralarımız hep birlikte yapılan kadınlarımızın bir araya gelerek mahalle kültürleri ile yapılan zor yemeklerimizdir. Elazığ Harput mutfağı dünyanın en iyi mutfaklarından bir tanesi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.