AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları İsrail’i Kınadı

AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlar ile bira araya gelerek İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı

POLİTİKA 4.11.2023 18:00:00 0
AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları İsrail’i Kınadı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken hem Türkiye’de hem de Elazığ’da bu saldırılara yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak AK Parti Gençlik kolları 81 ilde eş zamanlı toplanarak İsrail’in saldırılarını durdurması yönünde basın açıklaması yaptı.

Bu kapsamda AK Parti Elazığ Gençlik Kolları da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak dünya kamuoyunu İsrail’e karşı birleşmeye davet etti.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, İsrail’in savaş hukukunu göz ardı ederek her türlü yasadışı silahı kullandığını ifade ederek Gazze’deki masum sivillere yönelik saldırılara insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden kesimlerin gözünü kapattığını söyledi. Kürüm, “1948 yılından itibaren devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin’de katil İsrail 7 Ekimden bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu orantısız gücün savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçlarını bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya girmiştir” dedi.

Basın açıklamasının ardından Ak Parti Elazığ Gençlik Kolları ve vatandaşlar İsrail karşıtı pankartlar ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Öte yandan Ak Parti Gençlik Kolları, Türk Kızılay haftası dolayısı ile Öğretmenevi önünde hem Kızılay’a kan bağışında bulundular hem de NARKOTIR’ı gezdiler.

Konu ile ilgili AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm açıklamalarda bulundu. Yürüyüşümüzün arkasından Kızılay Haftası münasebetiyle farkındalık oluşturmak amacıyla tüm yürüyüşe katılan gençlerimizle birlikte Kızılay Kan Aracımızın önüne geldik. Kızılay kan aracımızda gençlerimizle birlikte kan bağışı yapacağız aynı zamanda emniyetimizin de Narko Tır’ı hemen kan aracımızın yanında içeride madde kullanımı ile alakalı gençleri bilgilendiren sunumların olduğunu söylediler kan bağışının ardından Narko Tır’ı gezip emniyet mensuplarımızdan bu konu hakkında bilgilendirmeler alacağız” dedi.