AFAD’dan Konutların Anahtar Teslim Süreciyle İlgili Açıklama

AFAD, 17 Şubat tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen kura çekiminin ardından konutların anahtar teslim süreçlerinin başladığını, kalan konutlar için anahtar teslimlerinin devam ettiğini bildirdi.

GÜNDEM 6.03.2024 11:00:00 0
AFAD’dan Konutların Anahtar Teslim Süreciyle İlgili Açıklama

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından ilk etapta yapımı tamamlanan 2255 konutun kurası 17 Şubat’ta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

AFAD, Kura çekiminin ardından Aşağı Demirtaş 5. ve 6. Etap ile Sivrice ve Karakoçan İlçelerindeki konutların anahtar teslimleri başlarken kalan konutların anahtar teslimlerinin kısa sürede gerçekleştirileceğini duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada; “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen Asrın felaketi sonrası Devlet-Millet birlikteliği ile hak sahibi vatandaşlarımızı güvenli ve sıcak yuvalarına kavuşturmak amacıyla İlimizde konut yapımı hızlı bir şekilde başlatılmış ve ilk etapta 2.255 konutun kurası İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA'nın teşrifleriyle 17.02.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kurası çekilen konutlardan; İl Merkezinde Aşağı Demirtaş 5. ve 6. Etap ile Sivrice ve Karakoçan İlçelerinde yer alan konutların anahtar teslimleri başlamış olup, devam eden süreçte kurası çekilen diğer konutların da anahtar teslimleri en kısa sürede gerçekleştirilecektir” denildi.