Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Türkiye Bitlis şehitlerini uğurladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı tören Elazığ'da gerçekleşti. Bu törenin ardından helikopter kazası şehitleri, devlet töreni için Ankara'ya uğurlandı.

GÜNDEM 5.03.2021 19:32:00 0
 Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 askeri personele veda... Türkiye şehitlerini uğurluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı tören Elazığ'da gerçekleşti. Şehitlerimiz daha sonra devlet töreni için Ankara'ya uğurlandı. Bitlis'te kaza yapan helikopterde kaybettiğimiz ve 11 şehidimiz için memleketlerine gönderilmeden önceki son görevler yerine getiriliyor.

İLK TÖREN ELAZIĞ'DA, DEVLET TÖRENİ ANKARA'DA

Bingöl Tatvan güzergahında intikal halindeki helikopterin kaza kırıma uğraması nedeniyle şehit olan 11 askeri personelimize veda için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda düzenlendi.

Elazığ'ın ardından devlet töreni için şehitler Ankara'ya uğurlandı.

SON DAKİKA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ANKARA'DA DEVLET TÖRENİ

Kahraman şehitlerimiz için Ankara'da düzenlenen cenaze ve devlet törenine başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet erkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda siyasi ve vatandaş katıldı. Düzenlenen devlet töreninin ardından şehitlerden 5'i bugün 6'sı yarın memleketlerinde toprağa verilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI:

"ALLAH BİZLERİ PEYGAMBER SANCAĞI ALTINDA BULUŞTURSUN"

Öncelikle şehitlerimizin huzurunda şu musalladan Hakk'a uğurladığımız son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri ismiyle müsemma sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun.

Tabi şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile, duruşu ile çok farklı bir insandı. Ve yanındaki yine kardeşlerimle birlikte çıktıkları bir yolculuk esnasında yaşanan bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler.

"TÜM MİLLETİMİZE SABIRLAR DİLİYORUM"

Biz bir şeye inanıyoruz. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz" ayeti. Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşaAllah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabi tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum.

"ŞEHADETİ DİLİYORUM"

Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşaAllah nasip eder. Bunu bizlere mükafat olarak bizlere lutfederse temenni ederim ki eder. Ben de tüm kardeşlerimden bir fatiha okumalarını istiyorum.

14:25 Tüm şehitlerimiz için ayrı ayrı cenaze namazları kılınıyor. Sırasıyla Salih Sarıoğlu, Gökhan Uysal, Nazmi Yılmaz, Şentürk Aydınyer, Mehmet Demir, Ömer Umulu, Tayfun Kureş, Şükrü Karadirek, Tolga Demirci ve Hakan Gül için tek tek cenaze namazları eda edildi.