BÜYÜK TEVECCÜH

Elazığ Ticaret ve Sanayi öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu tarafından Maden İlçesindeki maden sahası ile ilgili ön talep toplanması işlemlerine başlandı.

EKONOMİ 19.02.2022 19:31:00 0
      BÜYÜK TEVECCÜH

İş dünyası, esnaflar ve halk büyük ilgi gösteriyor. Gücü nispetinde herkes hisse almak istiyor. Maddi imkânı el vermeyenlerde dualarla Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın yanında. İşte! Ayışığı Gazetesinin yapmış olduğu o özel röportajlar gerçekleri gözler önüne seriyor…
 

Elazığ Ticaret ve Sanayi öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu A.Ş tarafından Maden İlçesindeki maden sahası ön talep toplanması işlemlerine başladı,  23 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edecek.
En düşük hisse bedeli 100 bin TL olarak belirlenirken, ortak olarak yer almak isteyen, Holding, şirketler, yatırımcılar ve vatandaşlar müracaat edebilecekler.
Ayışığı Gazetesi olarak bu konuda birde siyasilere, esnaflara soralım dedik. İşte! Yaptığımız Araştırmada %90 Asilhan Arslan'a destek olurken %10 kısmı ise ortak olmak istemediklerini belirttiler.

 

BAŞKAN ÇAKMAKÇI: “İLİMİZİN GELİŞMESİ ANLAMINDA İHRACATI ANLAMINDA
ÇOK ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR TABİ Kİ ODA OLARAK DESTEKLİYORUZ” 

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan tarafından başlatılan ve şehrin tüm ticari teşekkülleri ve STK'lar tarafından da desteklenen projenin hayata geçirilmesi Madenliler ve ilimiz için çok önemli sonuçta katma değeri olan güçte yatırımlar. Yatırım yapanlara ve ilgilenenlere çok teşekkür ederim. Çünkü ilimizin gelişmesi anlamında ihracatı anlamında çok çok önemli yatırımlar tabi ki oda olarak destekliyoruz. Biz zaten maden işi ile uğraşıyoruz, işimiz maden bu nedenle hiçbir şekilde ortak olma gibi bir düşüncemiz yok.” dedi.

BAŞKAN ÖZATLI: “ELAZIĞ GİRİŞİMCİ A.Ş'YE DESTEK OLURUM, ELAZIĞ İÇİN HER ZAMAN VARIM”
Elazığ Terziler Odası Başkanı Erdem Özatlı: “Elazığ Ticaret ve Sanayi öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu A.Ş tarafından Maden İlçesindeki maden sahası ile ilgili firma kuruldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın yapmış olduğu basın açıklamasında maden işlevinin Elazığ'da yapılmasında biz hemfikiriz. Elazığ için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. “Maden işletmesinin Elazığ'da yapılması şartıyla” bende evet diyorum. Elazığ'da rezervi alıp çekip başka ilde işlemek değil işlemesi de Elazığ'da olması gerekiyor. Maden ilçemizde çok güzel maden ocaklarının olduğunu biliyorum ve yakından takip ediyorum. Maden İlçemizde işletme olursa bu Elazığ'ın kazancına olacağına inanıyorum. Destek oluyorum Elazığ için her zaman varım.” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK “ORTAK OLMAYI YAPILAN ÇALIŞMAYI GÖRÜP ÖYLE KARAR VERECEĞİZ”
Elazığ Esnaf Sanatkârlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, yaptığı açıklamada: “Elazığ Ticaret ve Sanayi öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu A.Ş tarafından Maden İlçesindeki maden sahası ile ilgili firmaya ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'a tabi ki destek veriyoruz. Biz istiyoruz ki Elazığlı firmalarımız bir araya gelsin Elazığ'ın parası Elazığ'da kalsın tabi ki destek olacağız. Rezervin Elazığ'da işlenmesi için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Tabi ki herkesin gücüne göre. Ortak olmayı yapılan çalışmayı görüp öyle karar vereceğiz.” dedi.

BAŞKAN TORAMAN: “İMKÂNIMIZ OLSA TABİ Kİ 'ELAZIĞ GİRİŞİMCİ GRUP A.Ş'YE' DESTEK OLURUZ.”
Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, şunları söyledi: “2014 yılından beri bu güne kadar bu şehirde esnafımıza ve vatandaşımıza en güzel şekilde layık olmaya çalışıyoruz. Esnafta, vatandaşta,  halkta, insanda, devlette, hükümette, Maden'de ama hayat şartları zorlaştırdı. İmkânımız olsa tabi ki 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş'ye' destek oluruz. Elazığ'ın Maden'in geleceği için tarihi bir fırsat. Çok sayıda işsiz gencimize istihdam sağlanacak ve bu  şehrin  ekonomisi canlanmış olacaktır ” dedi.

CHP İL BAŞKANI AV. COŞKUN ÇAĞLAR DURAN “MADENLER ELAZIĞ'DA İŞLENECEKSE SICAK BAKARIZ”
CHP İl Başkanı Av.Coşkun Çağlar Duran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Elazığ Girişimci Grup A.Ş Eğer 'Biz bunu Elazığ'da işleyeceğiz' denilirse bir payı 100 bin değil de 200 bin olsa dahi ben buna sıcak bakarım. Ama Elazığ'da işlenecekse buraya katkısı olacaksa bireysel olarak ortak olabilirim. 'Çorbada tuzumuz bulunsun' diye yoksa ticaretle işim yok. Bu birlik ve beraberlik bozulmasın diye destek olurum. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın böyle bir girişimi var. Bu ihale ertelendi. İleri ki günlerde daha farklı değişiklikler olacak. Biraz da adresi belli bir ihale. İlk etapta 1 Mart'ta gerçekleşecek olan ihale ertelendi. 45 günlük bir süre var. Bu ihalede konu olan şartname değişecek. Şehrin tüm Dinamiklerinin, Milletvekillerinin, İl Başkanlarının STK'ların, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının bu süreçteki yapmış oldukları çıkışlar merkezde daha etkili oldu. Bu ihalenin tamamen değişeceğini düşünüyorum. Bu iş en az %51 devlet tarafından olması gerekirken %49 u devredilebilir ama asıl pay devletin olması gerekir. Çünkü daha önceden fabrikaların özelleştirilme acısını şu anda hep birlikte çekiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İYİ  PARTİ İL BAŞKANI SERVET GÜRGÖZELER, “PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ”
İYİ  Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bulunan maden yataklarının Elazığ TSO önderliğinde 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş tarafından başlatılması ve yerli bir oluşum tarafından işletilmesi, hem ilimiz sanayisine hem de istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan tarafından başlatılan ve şehrin tüm ticari teşekkülleri ve STK'lar tarafından da desteklenen projenin hayata geçirilmesini destekliyoruz. İhalenin ertelenmesi iyi bir fırsat oldu. İhalenin şeffaf, adil ve geniş katılım sağlayacak  şekilde yapılması hususunda siyasilerimizin yapacakları çalışmalara İYİ  Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Konu Sn. Cumhurbaşkanımıza iletilecek bir sürece girdiği takdirde ise;  oluşturulacak heyette İYİ Parti olarak bizler gerek İl Başkanlığı gerek Genel Merkez temsilcisi olarak bulunmayı şehrimize bir hizmet ve vefa olarak görür, bunu sağlayıp başaranlara da  teşekkür ederiz.” dedi.

HARPUT KREDİ KOOPERATİFLERİ BAŞKANI TURAN KURNAZ “ŞAHSIM OLARAK BELKİ MİLYONDA BİR PAYDA OLSA İLÇEM İÇİN EBETTE ALMAYI DÜŞÜNÜRÜM.”
Harput Kredi Kooperatifleri Başkanı Turan Kurnaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunlar söyledi: “Maden benim ilçem. Elazığ TSO önderliğinde 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş tarafından başlatılan Maden ilçesindeki maden rezervi yatağının yeniden sahiplenmesi ve işletilmesi girişimlerini destekliyorum. Maden de bende yaşadım. Mesela, Maden fabrikası bakır cevher olayında bir numara bir yer. 1970 yıllarında Maden Fabrikasında 4000-4500 yakın işçi çalışan 25.000 bin nüfuslu bir ilçeydi. Maalesef o rezerv maden de bitti dediler göçler oldu ve nüfus 3 binlere düştü. Şu anki yeni rezervin, bakır, altın, gümüş gibi maden yatağının çok zengin olduğunu söylüyorlar. 15 milyar dolardan bahsediliyor. Büyük bir rezerv. Maden İlçemiz için büyük bir umut kaynağı. Türkiye'de 1854 yılında Maden Belediyesi olan bir ilçeydi. Dolasıyla Maden ilçemizin tekrardan kalkınması bir Madenli olarak beni çok heyecanlandırdı ve sevindirdi. Maden İlçemizde işsiz insanlarımız için istihdam oluşması ve ilçemizde çıkan maden yatağının ilçemizde işletilmesi gerçekten harika. Bizim dönemimizde Maden İlçemizde izabe servisi diye bir yer vardı. Bakırda çıkardı O izabel servisinde bakırın cevherin ayrımını yapardı. Maden ilçemizde maden rezervleri işlenmiş olmasını bir başka ile gitmemesini tabi ki bir Madenli olarak canı gönülden isterim. İşsizimize iş, ekonomimize güç kazandırmak, yalnızca Maden İlçemize değil ilimize ve çevre illere de iyi bir ivme kazandırır' diye düşünüyorum.  Ortak olmak için çok fazla maddi gücümüz yok. Kooperatif olarak bizim ortak olma yetkimiz yok ama şahsım olarak belki milyonda bir payda olsa ilçem için ebette almayı düşünürüm.” dedi.
15 TEMMUZ MİLLİ İRADE OCAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HEYBET
ÖZTEKKELİ, ELAZIĞ EKONOMİSİ KAZANSIN, İSTİHDAM SAĞLANSIN 

2019 2021 yıllarında Türk Kızılay Elazığ Şube Başkan Yardımcılığı yapan ve 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Yardımcısı, Doğu Güneydoğu Anadolu bölge sorumluluğunu yürüten, Artem Yönetim Kurulu Başkanı Heybet Öztekkeli, “İlimizin Maden ilçesi yakınlarındaki çok değerli bakır, altın, kobalt, kurşun, çinko ve demir maden sahası ile ilgili MTA tarafından yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın önderliğinde 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş' tarafından başlatılan Maden ilçesindeki maden rezervi yatağının yeniden sahiplenmesi ve işletilmesi girişimlerini destekliyorum ve başarılı olacağına inanıyorum. Birçok STK'larda görev aldım. Bu şehir için elimizden gelen ne varsa kendi imkânlarımız çerçevesinde destek olmaya hazırız. Ortak olmasam da yabancı sermaye yerine bütün imkânların değerlendirilip Elazığ iş insanlarının faydalanacağı şekilde kullanılması görüşündeyim ve desteklemekteyim. Yeter ki Elazığ ekonomisi kazansın, istihdam sağlansın. Dünyanın ender zenginlikteki bu maden sahasının ülkemize ve İlimiz ekonomisine kalıcı fayda sağlamasını ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

GÖKTÜRK KUYUMCUNUN SAHİBİ MEHMET GÖKTÜRK: ELAZIĞ TSO BAŞKANI
ASİLHAN ARSLAN BAŞKANLIĞINDA OLURSA HER TÜRLÜ ORTAKLIĞA VARIM”

Göktürk Kuyumcunun Sahibi Mehmet Göktürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Elazığ TSO önderliğinde 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş kuruldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Asilhan Arslan tarafından bir kamuoyu oluştu. Maden İlçesindeki maden sahası ile ilgili ön talep toplanması işlemlerine başlandı. Bu maden rezervinin Elazığ TSO önderliğinde 'Elazığ Girişimci Grup A.Ş yerli bir oluşum tarafından işletilmesi, hem ilimiz sanayisine hem de istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. Bu oluşumun ülkemize, milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Elazığ TSO Asilhan Bey başkanlığında olursa her türlü ortaklıkta varız destek veriyoruz” dedi.

YUMAKGİL KUYUMCULUĞUN SAHİBİ ERHAN YUMAKGİL “YUMAKGİL
AİLESİ OLARAK ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU A.Ş”'YE DESTEKLİYORUZ”

Yumakgil Kuyumculuğun Sahibi Erhan Yumakgil, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Elazığ TSO'nun yaptığı çalışmaları inceliyoruz. Tabii olumlu adımlar atıyor. Ama Türkiye'de hakikaten cumhuriyet tarihi boyunca belirli dönemlere baktığımız zaman ülkedeki kaynakların çok verimli kullanıldığı söylenemez. Yani bu kaynaklar dünde vardı bugünde var. Önemli olan zihniyet yapısı. Eğer Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu A.Ş tarafından Maden İlçesindeki maden sahası yapısı istihdamdan üretimden yana olursa başarıya ulaşır. Gençlerimizde Avrupa'yı değil Türkiye'yi tercih ederler. Maden İlçemizde ki ihalede basından takip ettiğimiz kadarıyla oldubittiye getirilmeye çalışılıyor. Ne yazık ki önümüzde bir uygulama vardı. Özelleştirme, bazıları peşkeş deyince kızıyor. Ama ne yazık ki bu peşkeşlerin bugün gelinen uygulama neticesinde doğru olduğunu görüyoruz. Örnek olarak Ferrokrom tesislerinin yok pahasına satıldığını hepimiz biliyoruz. Uygulama neticesinde anladık, o gün söyledikleri zaman siz popülist, siyaset gereği yaklaşıyorsunuz. Siz Tayyip beye karşısınız diyenlerin haksız olduğunu görmüş olduk. Yumakgil ailesi olarak Elazığ Girişim Grubu A.Ş”'ye ortak olmayı düşünüyoruz, desteğimizi vereceğiz” dedi.