9 yıl ölü taklidi yaptı! İsrail'in korkulu rüyası oldu

Hamas'ın 9 yıl önce öldüğünü açıkladığı üst düzey yöneticilerinden Muhammed Sinvar'ın MOSSAD kaynaklarına göre aslında ölmediği ve İsrail'e yönelik saldırıları planladığı iddia edildi.

DÜNYA 12.11.2023 19:43:00 0
9 yıl ölü taklidi yaptı! İsrail

7 Ekim'de Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın Aksa Tufanı adıyla başlattığı operasyon, işgalci İsrail ordusunun çocuk kadın demeden Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarla devam ediyor.

İsrail, Gazze'de hastane okul demeden tüm şehri bombalarken Hamas güçleri de şehrin altındaki tünellerden İsrail ordusuna karşı kurduğu pusularla direniş gerçekleştiriyor.

Savaş tüm acımasızlığıyla devam ederken bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'a göre, Haması'ın 2014'de öldüğünü açıkladığı Muhammed Sinvar'ın aslında ölmediği ve İsrail'e gerçekleştirilen saldırıların planlayıcısı olduğu iddia edildi.

Hamas'ın Sinvar'ın öldüğüne dair fotograf paylaşıp öldüğünü açıklaması İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, tamamen bir aldatmacadan ibaret.

SAKLANMAK İÇİN ÖLÜ NUMARASI YAPTI

Hamas'ın önde gelen yöneticilerinden olan Muhammed Sinvar, İsrail'den saklanmak için yıllarca ölü taklidi yaptı.

İsrailli casuslar, neredeyse on yıl önce öldüğü anlaşılan adam kaçırma uzmanının hayatta olduğuna ve yıllarca Gazze'nin altındaki tünellerde saklandıktan sonra terör kampanyasını planladığına inanıyor.

Eski bir MOSSAD terörle mücadele şefi İngiliz Telegraph'a 'O yüzde 100 7 Ekim'i planlayan çekirdek ekipten biriydi' dedi ve sözlerine şöyle devam etti: Arananlar listesinde Muhammed Deif, Marwan Issa ve Tawfiq Abu Naim gibi isimlerle birlikte yedinci sırada yer alıyor. O önemli bir figür ve kesinlikle hala hayatta.